Zelenskiy başbakan tercihini açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinde parlamento seçimleri devam ederken başbakan tercihi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 21.07.2019, 15:34
Zelenskiy başbakan tercihini açıkladı

Ukrayna, eski komedyen Vladimir Zelenskiy'nin devlet başkanı seçilmesinden 3 ay sonra, bugün erken parlamento seçimi için oy kullanıyor. 

Zelenskiy, başkent Kiev’de erken genel seçim için oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan adayı tercihi ile ilgili görüşünü bildiren Zelenskiy, parlamentoda olan bazı kişilerin bu düşüncesinden hoşlanmayacağını belirtti.

Zelenskiy, "Benim burada değişmeyen bir pozisyonum var. Başbakan olacak kişi tamamen profesyonel bir ekonomist olmalıdır."

"Bağımsız bir kişi olmalı"

Başbakan olarak seçilecek kişinin parlamento başkanı ya da bir partinin lideri olmayan bağımsız bir kişi olması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, başbakanın hiçbir politik düşünceyi savunmaması gerektiğini söyledi. 

Ukrayna halkı, oy kullanmaya devam ediyor. Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu, saat 12.00 itibarıyla seçmenin yüzde 19.24'ünün oy kullandığını duyurdu.

Vladimir Zelenskiy, mayıs ayında gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimlerinde yüzde 73,22 oy alarak seçimi birinci sırada tamamlamıştı. Göreve geldikten hemen sonra da 8. Dönem Ukrayna Parlamentosu'nu fesheden ve 21 Temmuz'da erken parlamento seçimleri yapılmasını öngören bir kararname imzalamıştı.

Yorumlar (0)