Zelenskiy: Avrupa'nın en güçlüsü olacağız

Paylaştığı görüntülü mesajında savaşın gidişatı hakkında bilgi veren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, bazı cephelerde yavaş da olsa ilerlediklerini söyledi. Ordu yetkilileriyle yaptığı toplantıdan bahseden Zelenskiy, "2023'te Avrupa'nın en güçlü hava savunmasına sahip ordusu olacağız." dedi.

DÜNYA 30.12.2022, 23:05 01.01.2023, 10:11 Hakan Öksüz
Zelenskiy: Avrupa'nın en güçlüsü olacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram hesabından görüntülü mesaj paylaştı. Ordu yetkilileriyle bugün buluştuğunu söyleyen Zelenskiy, cephedeki son durumu masaya yatırdıklarını söyledi. Ukrayna lider, 2022'de buna benzer 45 toplantı yaptıklarını hatırlattı.

"Bazı cephelerde ise yavaş da olsa ilerliyoruz" 

Savaşın en şiddetli çatışmalarının Donbas bölgesinde gerçekleştiğine vurgu yapan Zelenskiy, "Luhansk ve Donetsk civarında şehir çatışmaları yaşanıyor. An itibarıyla pozisyonumuzu koruduğumuzu söyleyebilirim. Bazı cephelerde ise yavaş da olsa ilerliyoruz." dedi.

"Avrupa'nın en güçlü hava savunmasına sahip ordusu olacağız"

Ordu yetkilileriyle yaptığı toplantıda, Ukrayna'nın hava savunma gücünün artırılması için neler yapılabileceği konusunu ele aldıklarını söyleyen Zelenskiy, "2022'de hava savunma gücümüzü artırdık. Bu ivme, 2023'te de devam edecek. Avrupa'nın en güçlü hava savunmasına sahip ordusu olacağız. Bu durum, Avrupa için de bir güvenlik garantisi olacak." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)