Zelenskiy, ABD'den uçak istedi

Zelenskiy'nin ABD Kongre mensuplarından Ukrayna'ya daha çok savunma desteği ve uçak istediği bildirildi.

DÜNYA 05.03.2022, 23:02
Zelenskiy, ABD'den uçak istedi

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Ukrayna liderinin video konferans yöntemiyle Temsilciler Meclisi mensupları ve ABD'li senatörlerle görüştüğünü duyurdu.

Schumer'in ABD medyasına verdiği demeçte, Zelenskiy, söz konusu görüşmede, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savunmasını kuvvetlendirmek için şiddetle uçağa gereksinim duyduğunu ve bu hususta ABD'nin yardım etmesini talep ettiğini dile getirdi.

Toplamda 280'i aşkın meclis ve senato mensubunun görüşmeye iştirak ettiğini belirten Schumer, "Bu uçaklara olan gereksinim had safhada. Ben de yönetimin bunları temin etmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım." yorumunda bulundu.

Uçuşa yasak bölge talebine veto

Schumer, Kongre'nin Ukrayna'ya savunma ve insani yardım olarak 10 milyar dolarlık (142 milyar TL) bir paketi onaylayacağını ve Ukraynalı sivilleri desteklemeyi sürdüreceğini de sözlerine ilave etti.

Biden yönetimi Ukrayna'ya destek olmak maksadıyla 10 milyar dolarlık bir paket için Kongre'ye başvuruda bulunmuş, kısa süre evvel de 350 milyon dolarlık (5 milyar TL) savunma yardımının başkent Kiev'e aktarılmasını onaylamıştı.

Ukrayna liderinin uçuşa yasak bölge hususundaki isteğine ise hem Avrupa ülkeleri hem de ABD, 'Rusya ile muhtemel bir savaşa sebep olabileceği' gerekçe gösterilecek sıcak bakmadıklarını duyurmuştu.

Yorumlar (0)