Zelenski’den Türkçe mesaj! Kurban Bayramı’nı kutladı…

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Kurban Bayramı sebebiyle Türkçe bir kutlama mesajı paylaştı. 

DÜNYA 09.07.2022, 17:12 09.07.2022, 17:14
Zelenski’den Türkçe mesaj! Kurban Bayramı’nı kutladı…

Kurban Bayramı’ndan 1 gün önce İslam âlemine Türkçe seslenen Vladimir Zelenski, milyarlarca Müslümanın bu özel gününü tebrik etti. Yayımladığı mesajda Kırım Tatarlarına da ayrı bir parantez açan Zelenski, “Özgür Kırım’da yeniden birbirimizi konuk edeceğimiz bir dönemin geleceğine yürekten inanıyorum” dedi. 

“Tüm İslam âlemine daha huzurlu ve barış içinde nice bayramlar diliyorum”

Kurban Bayramı’nın yardımlaşmayı ve paylaşmayı vurgulayan özel bir süreç olduğunun altını çizen Zelenski, “Tüm dünyadaki Müslüman topluluklar, güneşin doğuşu ile birlikte Kurban Bayramı coşkusunu yaşamaya başlayacaklar. İnsanlığa yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğreten bu özel bayramı en içten dileklerimle kutluyorum. Ukrayna’da yaşayan Müslümanlar başta olmak üzere tüm İslam âlemine daha huzurlu ve barış içinde nice bayramlar diliyorum. Kırım Tatarları ile özgür Kırım’da yeniden birbirimizi konuk edeceğimiz bir dönemin geleceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Mesajını Türkçe bitirdi

Mesajını Türkçe cümlelerle sonlandıran Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, “Kurban Bayramınız hayırlı ve mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)