Zelenski uyardı: Kimyasal silah kullanabilirler

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusların, kuşattığı Mariupol'de kimyasal silah kullanabileceğini dile getirdi. Zelenski, Batılı ülkelere ise, "Petrol dışındaki her yaptırımı Ruslar gülümsemeyle karşılar" dedi.

DÜNYA 12.04.2022, 10:15 12.04.2022, 17:57
Zelenski uyardı: Kimyasal silah kullanabilirler

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rus güçlerinin ülkesindeki kuzey bölgelerinden çekilirken bilinçli şekilde geride çok sayıda patlayıcı bıraktığını ve bunun durumun savaş suçu olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Ukrayna’nın mayın temizliği

Zelenski, yaşanan savaşın 47.gününü anlattığı video mesajında, Rus askerlerinden kurtarılan Ukrayna’nın kuzey kısımlarında mayın temizleme çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Belirtilen bölgelerde yapılan mayın arama çalışmalarında en az bine yakın patlayıcının etkisiz duruma getirildiğini belirten Zelenski, “İşgalciler, her yere mayın bırakmış. Sokaklarda, evlerde, arabalarda. Bu işgal sonrası bölgelere dönüşün mümkün olduğunca tehlikeli olması için yapılan kasıtlı bir eylem” diye konuştu.

Ukrayna’dan kimyasal silah kullanılabilir iddiası

Rusya’nın Mariupol savunucularına karşı kimyasal silah kullanabileceklerini söylediklerini belirten Zelenski, “Bunu çok ciddiye alıyoruz. Bu, Rus saldırganlığına çok daha sert ve daha hızlı yanıt vermenin gerekli olduğu anlamına geliyor.” şeklinde bilgi verdi.

‘’Yaptırımlar zamanında uygulanmalı’’

Rus petrolüne ambargo yapılması için talebini tekrar eden Ukrayna lideri, "Avrupa Birliği, Rusya'ya karşı altıncı yaptırım paketini gündeme aldı. Bu yaptırımları öyle bir zamanda uygulamak gerekiyor ki, Rusların yıkıcı silahlarla düzenlediği saldırılardan tek kelime dahi edilmemeli. Rusya'ya karşı petrol ambargosu mecburidir. Bunun dışındaki her hamle Ruslar tarafından gülümsemeyle karşılanacaktır" dedi.

Yorumlar (0)