Zelenski son durumu bu sözlerle duyurdu: 'En sıcak, en acı verici'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'ya karşı Ukrayna’da devam eden savaşta en ağır çatışmaların Donetsk bölgesinde bulunan Bahmut ve Soledar şehirlerinde yaşandığını belirterek, son durum için "En sıcak, en acı verici" sözlerini kullandı.

DÜNYA 04.12.2022, 11:51
Zelenski son durumu bu sözlerle duyurdu: 'En sıcak, en acı verici'

Zelenski, Telegram hesabından yaptığı günlük paylaşımında ulusa seslendi.

Sıcak çatışmalar yaşanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'ya karşı Ukrayna’da devam eden savaşta en ağır çatışmaların Donetsk bölgesinde bulunan Soledar ve Bahmut şehirlerinde yaşandığını açıkladı.

Son zamanlarda Donetsk bölgesindeki Soledar ve Bahmut şehirlerinde yaşanan çatışmaları "en sıcak" olarak yorumlayan Zelenski, şunları aktardı:

"Daha önce olduğu gibi Donetsk bölgesinde, Bahmut, Soledar (buralardaki durum), şimdi de en sıcak, en acı verici. Çocuklarımıza (Ukraynalılara) bu konuda yardımcı olmak için her şeyi yapıyoruz. Savunmayı orada tutan kahramanlarımız, herkes en büyük teşekkürü hak ediyor."

“Rus petrolüne tavan fiyat 30 dolar olmalı”

Zelenski, 2 Aralık'ta Avrupa Birliği ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat verilmesinde anlaştıklarını hatırlatarak, bu fiyatın daha da aşağı inmesi gerektiğini söyledi.

Bir varil Rus petrolünün fiyatının 30 dolara indirilmesi gerektiğini belirten Zelenski, dün verilen karardan memnun kalmadıklarını söyledi.

Yorumlar (0)