Zelenski duyurdu: NATO’ya üye olmayacağımızı kabullenmemiz gerek

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “NATO’ya üye olmayacağımızı öğrendik. Bu, gerçek olan. Bunu kabul etmemiz gerekli.” dedi.

DÜNYA 15.03.2022, 17:23
Zelenski duyurdu: NATO’ya üye olmayacağımızı kabullenmemiz gerek

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, yapmış olduğu son paylaşımda, “NATO’ya üye olmayacağımızı öğrendik. Bu gerçek olan. Kabul etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bugün video konferans ile İngiltere Londra’da yapılan Ortak Sefer Gücü Toplantısı’na katılım gösteren Zelenski, Avrupalı liderlere hitap etti.

Yaptığı konuşmada Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline dair, “ahlaki duruş” sergileyen ülkelere teşekkür mesajı paylaşan Zelenski, ülkesine daha çok destek verilmesi yönünde çağrı yaptı.

“Hepimiz Rusya’nın hedefiyiz”

Zelenski, eğer Avrupa şimdi bir tavır almazsa, Rusya’nın Avrupa’nın başka şehirlerini de hedef alabileceğini söyleyerek, şunları söyledi:

“Hala Rusya’nın savaş makinesini ve insanların öldürülmesini durdurabiliriz. Demokrasinin yıkımını topraklarımızda durdurmak daha da kolay olacak, yoksa onlar size de gelecekler. Her birimiz Rusya’nın hedefiyiz. Bizlere yardım ederek kendinize de yardım edin.”

Johnson: Daha fazlasını yapmamız gerektiğinin farkındayız

Ukrayna Başbakanı Zelenski yapmış olduğu konuşma sonrasında konuşan Boris Johnson da bu anın “çaresiz bir an” olduğunu söyleyerek, liderlerin, Ukrayna’yı desteklemek için daha da fazlasını yapması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)