Zelenski'den Macron'a tepki: Putin'in imajı önemsiz!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, savaşın ardından Rusya'nın aşağılanmaması gerektiğini belirtti. Bu ifadelere tepki gösteren Ukrayna lideri Zelenski, "Rusya için bir çıkış yolu aramak anlamsız. Putin'in imajını kurtarmak için egemenliğimizden vazgeçmeyeceğiz." dedi.

DÜNYA 13.05.2022, 19:53 Hakan Öksüz
Zelenski'den Macron'a tepki: Putin'in imajı önemsiz!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, savaş sonrası hem Rusya'nın hem de Ukrayna'nın aşağılanmaması gerektiğini kaydetti. Rusya'yı utandırmanın sorunu daha da büyüteceğini belirten Macron, itidalli bir tavır takınılması gerektiğini ifade etmişti.

"Rusya için bir çıkış yolu aramak anlamsız"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Macron'un bu açıklamalarına ilişkin İtalya’nın Rai 1 televizyonuna konuştu. Sırf Putin'in imajı zarar görmesin diye Ukrayna'nın egemenlik haklarından taviz vermeyeceklerini belirten Zelenski, "Rusya için bir çıkış yolu aramak anlamsız. Macron'un bu çabası boşuna. Rusya, güçten düşmediği sürece savaşı sonlandırmayacak." dedi.

"Macron'un amacı iyi ama..."

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un iyi niyetle yaptığı açıklamaları anladığını dile getiren Zelenski, "Arabuluculuk yaparak savaşı sona erdirmek istiyor. Maalesef amacına ulaşamadı. Bunun nedeni Rusya. Putin'in imajını kurtarmak için egemenliğimizden vazgeçmeyeceğiz. Bütün iyi niyetine rağmen, bu önerinin oldukça yanlış olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Rusya bayrağını kabul etmiyoruz"

Ukrayna lideri Zelenski, Papa Franciscus'un yaptığı uzlaşma eylemine de sert tepki gösterdi. Papa'nın, iki ülkenin bayraklarıyla birlikte "savaşı bitirme ve uzlaşma" eylemine giriştiğini hatırlatan Zelenski, "Bunu kabul edemeyiz. Bizi öldürmeye devam eden Rusya bayrağının, uzlaşma vesilesi olarak kullanılmasını istemiyoruz. Papa'nın bu eylemi bizi üzdü." dedi.

Yorumlar (0)