Zelenski'den Buça ziyareti: Müzakere yapmak zorlaşıyor!

Sivil katliamın yaşandığı Buça bölgesini ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Burada yapılanları gördükçe Rusya ile müzakere masasına oturmak zorlaşıyor." dedi.

DÜNYA 04.04.2022, 19:39 05.04.2022, 09:22 Hakan Öksüz
Zelenski'den Buça ziyareti: Müzakere yapmak zorlaşıyor!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'ın başlattığı savaşın 40'ıncı gününde sivil katliamın yaşandığı Buça'ya ziyarette bulundu. Kiev civarındaki Buça'da, sivillerin elleri bağlanarak ve kafalarından ateş edilerek öldürüldüğü bölgeyi ziyaret eden Zelenski, "Bu vahşet, bir soykırımdan başka bir şey değil. Bunun sorumluları karşılığını alana kadar rahat etmeyeceğiz." dedi.

Zelenski: "Burada yapılanları gördükçe..."

Rusya'nın sivil katliamlarını gördükçe müzakere yapmanın daha zor bir hale geldiğini belirten Zelenski, "Biz barıştan veya müzakerelerden kaçmıyoruz. Ancak burada yapılanları gördükçe, Rusya ile müzakere masasına oturmak zorlaşıyor. Müzakeleri zora koşmak, bizden çok Rusya için kötü sonuçlar doğuracaktır." diye konuştu. 

Rus ordusundan alınan Buça'da sivil katliamı!

Gelen son bilgilere göre Rus ordusu, Ukrayna'nın önemli merkezlerini vurmaya devam ediyor. Rus ordusunun son olarak Karadeniz kıyısındaki Odessa'da bulunan yakıt depolarını vurduğu kaydedildi. Öte yandan Luhansk ile Donetsk kentlerinin de yoğun bombardıman altından kaldığı belirtiliyor.

Buça'da en az 410 sivil öldü!

Kiev yakınlarındaki Buça, 1 Nisan günü Rusya'dan alındı. Bölgeye giren Ukrayna askerleri, Rus ordusu tarafından yapılan sivil katliam ile karşılaştı. Kurtarılan bölgede sivillere ait en az 410 cansız beden bulundu. Elleri arkadan bağlanan Ukraynalı sivillerin infaz edildiği ortaya çıktı. Konuya dair ayrıntılar Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova tarafından aktarıldı. 

Rusya'dan yalanlama geldi: "Batılı ülkeler ve Ukrayna'nın işi"

Kremlin Sözcüsü Peskov ise, bahsi geçen görüntülerin sahte olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Konuya ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Görüntüler tam bir provokasyon. Bu tarz sahte görüntüler, uluslararası güvenlik için bir tehdit. " dedi. Lavrov, söz konusu görüntülerin Batılı ülkeler ve Ukrayna tarafından hazırlandığını öne sürdü.

Yorumlar (0)