Zelenski açıkladı: Türkiye yardım edecek!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Mariupol'deki ölü ve yaralıları, Türkiye'nin yardımıyla bölgeden çıkaracağız. Sayın Erdoğan, Putin'i aradı. Şimdi ondan onay bekliyoruz." dedi.

DÜNYA 05.04.2022, 18:12 06.04.2022, 01:48 Hakan Öksüz
Zelenski açıkladı: Türkiye yardım edecek!

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta patlak veren savaşta 41 gün geride kaldı. Ukrayna ordusunun Rusya'dan geri aldığı bölgelerde karşılaştığı manzara, dünya kamuoyunda gündemin zirvesine yerleşti. Rus işgalinden kurtarılan Buça'ya giren Ukrayna ordusu, bölgede yaşayan çok sayıda sivilin ölü bedeniyle karşılaştı. Ukraynalı yetkililerden gelen bilgilere göre bölgede en az 410 sivilin öldürüldüğü kaydedildi.

"Yaralı ve ölüler, bölgeden çıkarılacak"

Savaşın en şiddetli bölgelerinden biri olan Mariupol'da mahsur kalan sivillerin nasıl güvenli alanlara taşınacağı tartışılıyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Türkiye'nin yardım edeceğini duyurdu. Mariupol'daki sivillerin bölgeden nasıl çıkarılacağını soran gazetecilere yanıt veren Zelenski, en sorunsuz planı uygulamak için diplomatik görüşmeler yaptıklarını söyledi.

"Sayın Erdoğan'ı aradım, o da Putin'i aradı"

Türkiye'nin Mariupol civarına yaklaşmasının neredeyse imkânsız olduğunu belirten Zelenski, "Berdyansk üzerinden yardım edecekler. Ölü ve yaralıları oradan nakledecekler. Mariupol'a yaklaşmaları, ciddi bir güvenlik riski doğurur. Yaralananları ve ölüleri Berdyansk üzerinden çıkarmak mümkün. Altyapıyı hazırladık. Sayın Erdoğan ile görüşme yaptım. O da Putin ile konuştu. Putin'den onay gelmesini bekliyoruz. Onay geldiği anda yaralı ve ölüleri Türkiye'nin yardımıyla sevk edeceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)