Zarif: ABD, İran korkusuyla dünyaya silah dağıtıyor!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "ABD dünyanın en büyük savaş çıkaran ülkesi olmasına rağmen, İran korkusuyla dünyaya silah dağıtmaktadır" dedi.

DÜNYA 02.05.2020, 15:03 02.05.2020, 15:26
Zarif: ABD, İran korkusuyla dünyaya silah dağıtıyor!

İran Dışişleri Bakanı Zarif Twitter hesabından açıklamada bulunarak, "ABD uzun süredir dünyanın diğer ülkeleri arasında en çok askerî harcama yapan ülke konumuna ulaşmış, en çok silah satıcısı olmuş, en fazla savaş çıkartmış ve savaşlardan kazançlı çıkan taraf olmuştur" şeklinde konuştu.

Zarif, "Buna rağmen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bu ülkenin 1979 yılına kadarki en büyük silah alıcılarından biri olan İran ile ilgili o kadar endişe duyuyor ki diğer ülkelere silah dağıtmaya başladı" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün yaptığı açıklamada bir kez daha Nükleer Anlaşma'nın felaket bir anlaşma olduğunu öne sürerek, BM Güvenlik Konseyi'ndeki haklarını İran silah ambargosunun uzatılması için devreye sokacaklarını kaydetmişti.

Pompeo, "Elimizde bulunan her türlü diplomatik aracı kullanarak, Çin ve Rusya'nın Ekim'den sonra İran'a tank ve silah satamayacaklarından emin olmak istiyoruz" demişti.

Yorumlar (0)