"Yüzyılın Anlaşmasını" inceleyen Rusya'dan açıklama!

ABD'nin 80 sayfalık sözde Orta Doğu barış planı "Yüzyılın Anlaşmasını" inceleyen Rusya'dan "BMGK kararlarıyla uyuşmuyor" açıklaması geldi.

DÜNYA 02.02.2020, 15:19
"Yüzyılın Anlaşmasını" inceleyen Rusya'dan açıklama!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Amerika Birleşik Devletleri'nin "Yüzyılın Anlaşması" ismini taşıyan 80 sayfalık sözde Orta Doğu barış planının bazı maddelerinin BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) kararlarıyla uyuşmadığını bildirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rossiya 1 televizyonunda, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" ismini verdiği sözde Orta Doğu barış planına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Filistin-İsrail meselesine ilişkin kararları bulunduğunu vurgulayarak, "Planın bazı maddeleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararlarıyla tam olarak uyuşmuyor." açıklamasında bulundu.

Filistin'in Amerika Birleşik Devletleri'nin sunduğu teklife tepki gösterdiğini hatırlatan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Filistin'in ve Filistin'i destekleyen bazı Arap ülkelerinin tepkisini görüyoruz. Elbette bu, planın uygulanabilirliğini düşündürüyor." şeklinde konuştu.

Donald Trump'ın sözde barış planı 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna duyurmuştu.

"Yüzyılın Anlaşması" ismi verilen 80 sayfalık sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu ileri sürmüştü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, ABD Başkanı Donald Trump'ın Yahudi damadı ve danışmanı Jared Kushner'in de imzası bulunan sözde "Yüzyılın Anlaşması" barış planını "İsrail için çok büyük ve tarihî bir kazanım" diye nitelendirmişti.

Sözde barış planının açıklandığı toplantıya, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Bahreyn ve Umman'ın Washington büyükelçileri de katılmış, ABD Başkanı Donald Trump basın toplantısı sırasında üç büyükelçiye özellikle teşekkür etmişti.

Yorumlar (0)