Yüzyılın anlaşmasına geçit yok

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "İsrail bizden bu paraları şehit aileleri, esirler ve yaralılara verdiğimiz için kesmeye kalkarsa bu durumu kabul etmeyiz." dedi.

DÜNYA 22.06.2019, 23:28
Yüzyılın anlaşmasına geçit yok

Fetih Hareketinin Merkez Komitesi toplantısında açıklama yapan Abbas, el koyduğu gümrük gelirlerini iade etmesi şartıyla İsrail ile mali ve ekonomik konularda diyaloğa hazır olduklarını belirtti.

İsrail'in bu şartı yerine getirmesi halinde tüm konuları görüşmeye hazır olduklarını belirten Mahmud Abbas, "İsrail bizden bu paraları şehit aileleri, esirler ve yaralılara verdiğimiz için kesmeye kalkarsa bu durumu kabul etmeyiz." dedi

.

"FİLİSTİN HALKI İZİN VERMEYECEK"

Bahreyn'de yapılacak olan Manama Konferansı'na katılmayı reddettiklerini söyleyen Abbas, siyasi durum tamamlanmadan ekonomik hiçbir konuyla ilgilenmeyeceklerini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Fetih Hareketinin Merkez Komitesi toplantısında "Yüzyılın Anlaşması"na ilişkin konuların da ele alındığını belirterek, "Filistinliler, davalarını sona erdirdiği için bu anlaşmanın geçmesine kesinlikle izin vermeyecektir." değerlendirmesini yaptı.

Tel Aviv yönetimi, şubat ayında Ramallah yönetiminin şehit ailelerine, tutuklu ve yaralılara para ödediği gerekçesiyle bu meblağa denk gelen 10 milyon doların, her ay Ramallah'a gönderilmesi gereken miktardan kesileceğini duyurmuştu.

Bahreyn'in başkenti Manama'da 25-26 Haziran'da gerçkleştirilecek çalıştay, medyada "Yüzyılın Anlaşması" olarak bilinen ABD'nin Orta Doğu barış planının ilk adımı olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)