Yüzyılın Anlaşması tepkisi: Bu bir rüşvet!

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, 'Yüzyılın Anlaşması'nı, Filistin ve Kudüs'ün satışı için Arapların paralarıyla bölgeye verilen bir rüşvet olarak tanımladı.

DÜNYA 26.06.2019, 13:41
Yüzyılın Anlaşması tepkisi: Bu bir rüşvet!

Hamas'ın eski Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, 'Yüzyılın Anlaşması'nı, Arapların paralarıyla bölgeye verilen bir rüşvet olarak nitelendirdi.

Hamas yetkilisi Meşal, Filistin'e dayatılan 'Yüzyılın Anlaşması' ve Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleştirilen 'Refah için Barış' adlı çalıştayına sert tepki gösterdi.

Filistin halkının, Yüzyılın Anlaşması'nın gerçekleşmesine izin vermeyeceğini ifade eden Meşal, 'Yüzyılın Anlaşması', şüpheli ve zehirli olmasının yanı sıra Filistin ve Kudüs'ün satışı için Arapların paralarıyla bölgeye verilen bir rüşvettir." dedi. 

"Filistinlilerin direniş hakkı değişmezdir"

Meşal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Filistin halkı, kırmızı çizgileri olarak gördüğü değişmezlerine bağlılığını koruyor ve bunların pazarlık haline getirilmesini kabul etmeyecektir. Filistinlilerin direniş hakkı, işgalin sona ermesi ve İsrail hapishanelerindeki esirlerimizin özgür kalması pazarlık konusu haline getirilmeyecek değişmezlerdir."

Filistinliler olarak Bahreyn'de düzenlenen çalıştayı reddederek boykot ettiklerini kaydeden Meşal, Arapların da bu çalıştaya katılmaması gerektiğini ve boykot eden herkesi selamladıklarını söyledi. 

'Çalıştaya katılmayın' çağrısı

Bahreyn çalıştayının, ABD ve İsrail kontrolünde planlanan şüpheli bir proje olduğuna dikkat çeken Meşal, dolayısıyla Arap ülkelerini, bölgeye bir faydası olmayan bu çalıştaya katılmaktan vazgeçmeye çağırdı. 

Kendi iç meseleleri veya ABD yönetimini memnun etmek için Filistin'i kurban etmek isteyenlerin yanlış yapacağına işaret eden Meşal, "Bunu yapan Filistin hakkında suç işlemiş olur. Kumar oynamak isteyen varsa sahip oldukları üzerine oynasın." diye konuştu.

Meşal, Filistinlilerin halihazırda 'Yüzyılın Anlaşması'nı reddediklerini net olarak bildirdiklerine dikkat çekti.

İsrail'in bölgenin bir parçası olmadığını belirten Meşal, onunla güçlenmeye çalışanların ümmet düşmanıyla güçlendiğini belirtti. 

'Refah için Barış'

2Refah İçin Barış' başlıklı ekonomi çalıştayı, Manama'da dün başladı ve bugün de sona erecek. Çalıştayın, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda açıklaması beklenen 'Yüzyılın Anlaşması' planı kapsamındaki ilk organizasyonu olduğu belirtiliyor.

Çalıştayın hükümet, sivil toplum ve iş dünyasındaki liderlerin görüşmesi, stratejileri tartışması ve potansiyel ekonomik yatırımları desteklemesi için çok önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Refah için Barış, Filistin halkı ve bölge için müreffeh bir gelecek için daha istekli ve başarılabilir çalışmalara fırsat tanıyacaktır." denilmişti. 

Yorumlar (0)