Yüzlerce yıllık taç, Etiyopya'ya geri döndü

Etiyopya hükümeti, 18. yüzyıla ait bir tacın ülkeye geri getirildiğini açıkladı. Tacın Hollanda'da bir apartman dairesinde 21 yıldır saklanığı ortaya çıktı.

DÜNYA 20.02.2020, 14:26
Yüzlerce yıllık taç, Etiyopya'ya geri döndü

Etiyopya, 18. yüzyıla ait bir kültürel mirasını geri kazanmanın sevincini yaşıyor. İsa Peygamber, Tanrı, Kutsal Ruh ve Hz. İsa'nın havarilerini tabir eden taçtan dünyada sadece 20 tane olduğu düşünülüyor. Tacın yüzlerce yıl önce çok güçlü toprak beyi Welde Sellase tarafından bir kiliseye hediye edildiği tahmin ediliyor.

Tacı valizde gördü!

Hollanda'da yaşayan Etiyopyalı Sirak Asfaw, tacı evinde ağırladığı birinin valizinde gördü. Tacın çalındığını anlayınca kişiden alarak saklayan Asfaw, 2018'de Başbakan Abiy Ahmed göreve gelene kadar keşfini saklı tuttu. Asfaw, daha sonra sanat tarihçisi Arthur Brand ve Hollanda polisiyle temasa geçerek tacın Etiyopya'ya güvenle geri götürülmesini sağladı.

Tacı Başbakan Abiy teslim aldı

Başbakan Abiy, Perşembe günü Twitter üzerinden yayımladığı fotoğraflarda tacı Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Sigrid Kaag'ın liderlik ettiği Hollanda delegasyonundan aldığını gösterdi. Abiy, "Bugün Etiyopya yıllar önce çalınan ve Hollanda'ya götürülen çok değerli bir tacı alıyor. Sirak Asfaw ve Hollanda hükümetine tacın dönüşünü sağladıkları için minnettarım" dedi.

Yorumlar (0)