Yürek yakan son diyalog!

George Floyd'un ırkçı polis Derek Chauvin ile arasındaki son dilayog ortaya çıktı. İşte yayımlanan diyalogda ırkçı polis Derek Chauvin'in korkunç sözleri...

DÜNYA 10.07.2020, 09:02
Yürek yakan son diyalog!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Minneapolis kentinde ırkçı beyaz polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren siyahi insan George Floyd’un hayatını kaybetmeden önce son anlarında ırkçı beyaz polis Derek Chauvin ile arasında geçen son diyaloğun detayları yayımlandı.

İkinci derecede cinayet!

George Floyd’un boynuna 8 dakika 46 saniye boyunca dizizye bastırarak hayatını kaybetmesine sebep olan ırkçı beyaz polis Derek Chauvin, ikinci derecede cinayet ve ikinci derecede adam öldürmek suçlamasıyla yargılanıyor. Raporda yer alan ve yeni yayımlanan konuşma dökümlerinde, siyahi George Floyd’un polis tarafından gözaltına alındığı son anların tüm detayları bulunuyor.

George Floyd'u öldüren polis memuru Derek Chauvin

Polis vücut kamerasındaki diyalog

Derek Chauvin'in "polis vücut kamerası" tarafından kaydedilen görüntülerdeki diyalog deşifre edildi ve rapora geçirildi. Rapordaki deşifreye göre, siyahi George Floyd ırkçı beyaz polis Derek Chauvin'e "Nefes alamıyorum. Beni öldüreceksin dostum, lütfen bırak!" diye yalvarıyor. George Floyd'un ensesine diziyle bastıran ve hayatını kaybetmesine sebep olan ırkçı beyaz polis memuru Derek Chauvin ise, şu cevabı veriyor:
"Nefes alamıyorsan konuşmayı kes, bağırma. Konuşman için sana daha fazla oksijen gerekiyor:"

George Floyd'u öldüren polis memuru Derek Chauvin

20'nin üzerinde söyledi!

Rapora göre George Floyd, nefes alamadığını en az 20 kez söylüyor. 46 yaşındaki siyahi insan George Floyd, ırkçı beyaz polis memuru Derek Chauvin ve diğer polis memurları ile çevrede bulunanlara peş peşe en az 20 kez, "Hadi adamım. Nefes alamıyorum. Beni öldürecekler. Nefes alamıyorum. Beni öldürecekler. Nefes alamıyorum. Nefes alamıyorum" diye bağırmaya çalışıyor.

Rapora giren konuşma dökümü, siyahi insan George Floyd’un katledilmesi sırasında ırkçı beyaz polis memuru Derek Chauvin'in yanında olduğu ve müdahale etmediği için suçlu bulunan ve görevden el çektirilen polislerden 37 yaşındaki Thomas Lane’in kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmesinin ardından Minnesota eyalet mahkemesine sunuldu.

Raporlar Thomas Lane'in sözlerini doğruluyor. Thomas Lane iki kez George Floyd’un kendi yanına çekilmesini söylüyor ama 20 yıllık tecrübeli polis memuru Derek Chauvin, "Sorun yok" diyerek Thomas Lane'in isteğini reddediyor. Thomas Lane, "Adamı (George Floyd) yana çevirelim" diye teklif ettiğinde ise ırkçı beyaz polis Derek Chauvin, dizini George Floyd'un ensesine bastırmaya devam ediyor ve Thomas Lane'e dönerek, kararlı ve sert bir şekilde "Hayır böyle kalacak." diyor.

George Floyd'u öldüren polisler

"Anneme onu çok sevdiğimi söyleyin"

Nefes alamamasına rağmen yaşadığı acıyı anlatmaya çalışarak merhamet edilmesini bekleyen George Floyd bu kez karnının ve boynunun çok acıdığını söylüyor ve suya ihtiyacının olduğunu belirtiyor. George Floyd, "Boynum acıyor. Karnım acıyor. Her yerim acıyor. Su veya başka şey verin, lütfen çok ihtiyacım var" diye yalvarıyor ancak ırkçı beyaz polis Derek Chauvin, George Floyd'un merhamet dilenmesini umursamayarak diziyle ensesine bastırmaya devam ediyor.

George Floyd

Irkçı beyaz polis Derek Chauvin’in 8 dakika 46 saniye boynuna diziyle bastırdığı George Floyd, gözyaşları içinde şu son sözleri söylüyor:

"Anne seni seviyorum. Çocuklarıma onları sevdiğimi söyleyin. Ben öldüm."

Yorumlar (0)