Yürek burkan görüntüler: Bebeğim nerede?

Libya açıklarında bir teknenin batması nedeniyle 100 kişi yaşamını yitirirken, bir annenin "Bebeğim nerede?" diye feryat ettiği anlar yürekleri burktu. 

DÜNYA 13.11.2020, 09:50 13.11.2020, 13:15
Yürek burkan görüntüler: Bebeğim nerede?

Libya'nın Al Khums adındaki liman şehrinde deniz kazası meydana gelmişti. Aralarında çocuk ve kadınların da yer aldığı 120'den fazla kişinin bulunduğu bir tekne arızalanarak batmıştı. 

Söz konusu deniz kazası sonucu en az 74 düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiği ifade edilmişti. 47 kişi ise sahil güvenlik ekipleri ve balıkçılar tarafından kurtarılmıştı. Arama-kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü ve şu ana kadar 31 cansız bedene ulaşıldığı belirtilmişti. 

Arızalanarak batan teknede bir annenin, 6 aylık bebeğini kaybettiği öğrenildi. Söz konusu annenin "Bebeğim nerede?" diye feryat ettiği anlar yürekleri dağladı. Arama-kurtarma faaliyetleri sırasında bebeğin cesedi bulundu. 

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Orta Akdeniz'de son iki günde iki teknenin alabora olduğunu ve en az 19 kişinin boğulduğunu belirtmişti. Açıklamada, boğulanlardan 2'sinin çocuk olduğu ifade edilmişti. Open Arms isimli gemi tarafından 3 operasyon sırasında 200'den fazla insanın kurtarıldığı kaydedilmişti. 

Orta Akdeniz'de 1 Ekim 2020 tarihinden beri en az 8 deniz kazasının gerçekleştiği ifade edilmişti. 

Ölü sayısı 100'e yükseldi

Alınan son bilgiye göre, deniz kazası sonucu yaşamını yitiren kişi sayısı 100'e yükseldi. 

Yorumlar (0)