Yunus Emre Enstitüsü destekledi: NBA maçında Türkiye gecesi yapıldı!

Amerikan Basketbol Ligi’nde oynanan maçta, Türkiye tanıtımı yapıldı! NBA takımlarından olan ve ülkemizden Cedi Osman’ın da oynadığı Cleveland Cavaliers ve Toronto Raptors arasında gerçekleşen maçta, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle yapılan Türk gecesi yapılırken, Türk kültürü tanıtımı da yapılmış oldu.

DÜNYA 11.04.2021, 10:33
Yunus Emre Enstitüsü destekledi: NBA maçında Türkiye gecesi yapıldı!

Amerikan Basketbol Lili yani NBA, sahalarında bu kez Türk kültürüne ev sahipliği yaptı. Washington’da gerçekleşen tanıtım gecesinde ayrıca, Ünlü Türk basketbolcu Cedi Osman'ın da kadrosunda yer aldığı Cleveland Cavaliers ve Toronto Raptors arasındaki maç da izlendi. Heyecanlı geçen NBA maçı sırasında, Türkiye gecesi gerçekleştirildi.



Maç sırasında Türkiye tanıtımı yapıldı
Maç sırasında sahada bulunan dijital ekranlar yoluyla gerçekleşen Türkiye tanıtımı, Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleri sayesinde gerçekleşti. Canlı canlı aktarılan Türk kültürü, Cleveland Cavaliers ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanmış olan iş birliği anlaşması sayesinde oldu.



Dijital ekranlarda Türkçe kelimeler yazarken, Türkiye hakkında görüntüler ve kültür hakkında görseller de yansıdı.



Bu iş birliği anlaşmasıyla beraber, gelecek dönemde birçok ortak girişimin yapılması bekleniyor. Spor diplomasisinin yapılması da bir plan iken,  Türk kültürü hakkında daha çok tanıtım programının hazırlanması ve gerçekleştirilmesi isteniyor.

Yorumlar (0)