Yunanlıların MİT hayranlığı artıyor 

Yunanistan, son dönemlerde Milli İstihbarat Teşkilatı hakkında yazılan kitaplara büyük ilgi gösteriyor. Kitaplar, dinlenme tesislerindeki stantların dahi vazgeçilmezi olmuş durumda.  

DÜNYA 16.11.2021, 10:27 17.11.2021, 09:23
Yunanlıların MİT hayranlığı artıyor 

Yunanistan’da özellikle son zamanlarda Türklere karşı artan bir merak bulunuyor. Türk siyasi tarihini anlatan kitapların yanı sıra Milli İstihbarat Teşkilatı hakkındaki kitaplar da son dönemlerde oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor.  

Selanik ve Atina başta olmak üzere gerek kitapçı ve marketlerde gerekse dinlenme tesislerinde satışta olan kitaplar, pek çok kopyasının bulunması ve bunların tümünün aynı anda sergilenmesi ile “Yunanlıların MİT merakı artıyor.” dedirtiyor.  



MİT’in faaliyetleri merak konusu oldu 

Ülkemizde kimliği ve içeriği her ne kadar gizli olsa da yurt içinde ve dışında gerçekleştirdiği faaliyetle isminden sık sık söz ettiren Milli İstihbarat Teşkilatı ve mensupları, Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da merak konusu olmaya devam ediyor. MİT’e karşı dünya genelinde merakın artmasında, televizyonda yayınlanan “Teşkilat” isimli dizinin etkisi olduğu ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)