Yunanistan'daki göçmen kampı karantinada

Yunanistan'da ki 2. göçmen kampı (Malakasa), Covid-19 önlemleri nedeniyle karantinaya alındı.

DÜNYA 05.04.2020, 17:23 05.04.2020, 18:01
Yunanistan'daki göçmen kampı karantinada

Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı yaptığı açıklamada, Atina'nın 45 km kuzeyinde yer alan Malakasa Kampı'nda 53 yaşında Afgan kökenli bir sığınmacıda yenitip koronavirüs tespit edilmesinin ardından kampın karantinaya alındığı belirtildi.

Atina'daki bir hastanede tedavi altına alındığı öğrenilen Afgan sığınmacının temasta bulunduğu kişilere de test yapılacağı ifade edildi.

2 hafta karantinada tutulacak

Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, katıldığı televizyon programında, ''Riçona Kampı'nda olduğu gibi bu kamp da 14 gün karantinada kalacak.'' açıklamasını yaptı.

Yunanistan'da şu ana kadar karantinaya alınan iki kampın da Atina'ya yakın olmasının dışında başka bir benzerliğinin bulunmadığını söyleyen Mitarakis, ''Kamp alanında dışarı çıkmayı kısıtlamak gibi tedbirlerin uygulanması çok zor'' şeklinde konuştu.

Virüsün adalara sıçrama tehlikesi korkutuyor

Atina yakınlarındaki Riçona Kampı, 2 Nisan Perşembe günü kamptaki 20 kişiye yapılan testlerde Covid-19 tespit edilmesi nedeniyle karantinaya alınmıştı.

2 bin 800 sığınmacının bulunduğu kampta kısa süre önce doğum yapan Afrika kökenli bir kadına koronavirüs bulaştığı tespit edilmişti.

Yunan hükümeti, Covid-19'un binlerce sığınmacının kötü koşullarda tutulduğu Yunan adalarındaki kamplara sıçramasından endişe ediyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar ve diğer gönüllü gruplar, aşırı kalabalık ve hijyenik olmayan koşulların bulunduğu Yunan adalarındaki sığınmacı kamplarında, Covid-19 salgınının hızlı şekilde yayılabileceği uyarısında bulunmuştu.

Şu ana kadar Yunan adalarındaki göçmen kamplarında herhangi bir koronavirüs vakasına rastalnılmadı.

Yorumlar (0)