Yunanistan’da tren kazası için “sessizlik” eylemi olaylı bitti

Yunanistan, iki trenin kafa kafaya çarpışması sonucunda birçok vatandaşını kaybetti. Kazanın ardından Larissa şehrine 26 kilometre mesafede yer alan Tempi bölgesinde bir araya gelen öğrenciler, tren kazasında hayatını kaybedenler adına eylem yaptı.

DÜNYA 05.03.2023, 16:16 07.03.2023, 10:20
Yunanistan’da tren kazası için “sessizlik” eylemi olaylı bitti

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın merkezinde bulunan Propilea'da toplanan ve yürüyüşe başlayan göstericiler, parlamento binasının önüne gelerek yere oturdu. Bir dakika kadar bina önünde sessizce bekleyen göstericiler, kazada yaşamını yitirenleri andı.

Siyah panolar taşıdılar

Protesto yürüyüşü ise özel demir yolu firması "Hellenic Train" kurumunun Singru Caddesi'nde bulunan ofisinde sona erdi. "Hellenic Train" ofisinin önüne gelerek "katiller" yazılı pankartlar, siyah balonlar ve siyah panoları taşıdı.

Eylemciler, yaşamını yitirenlerin çoğunluğunun öğrenci olduğu olayın sorumlularının cezalandırılmasını yönünde sloganlar attı.

Polise saldırdılar

Parlamento binası önünde gerçekleştirilen “sessizlik” gösterisi, akşam vakitlerinde olaylı şekilde sonuçlandı.

Sessiz eyleminin sonrasında, bir grup eylemci polise molotofkokteyli ve taş fırlattı. Polis ise göstericilere biber gazı ile karşılıkta bulundu.

Öte yandan kimliği tespit edilemeyen kişiler Monastiraki Meydanı'nda bulunan bir polis devriye aracını da yakma girişiminde bulundu.

Yorumlar (0)