Yunanistan’da Miçokakis’in partisine halk desteği azalıyor

Yunanistan’da son yapılan seçim anketleri, çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Gerçekleştirilen son araştırmalara göre Başbakan Miçotakis’in partisi olan Yeni Demokrasi Partisi’ne (YDP) halk desteği giderek azalıyor. 

DÜNYA 28.08.2022, 10:24
Yunanistan’da Miçokakis’in partisine halk desteği azalıyor

Yunanistan’da yaklaşık bin kişinin katılımı ile güncel kamuoyu araştırması yapıldı. Son anketlere göre Miçotakis’in partisi YDP’ye halk desteği yüzde 31’e kadar düştü. Anketin detaylarını okuyucuları ile paylaşan Yunan Ta Nea gazetesi, “Kamuoyu araştırma şirketi GPO, bin kişinin katılımıyla seçim anketi yaptı. 22-24 Ağustos tarihleri arasını kapsayan ankete göre Yeni Demokrasi Partisi’nin oy oranı yüzde 31’e düştü” ifadelerine yer verdi.

YDP’nin oyları yüzde 31’e kadar düştü

“Halktan hükümete sarı kart” yorumunu yapan Ta Nea gazetesi, iktidar bulunan YDP ile ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA) arasındaki farkın hızla kapanmaya devam ettiğini vurguladı. GPO’nun anket sonuçlarına göre halkın yüzde 31’lik kesimi Başbakan Miçotakis’e oy vereceğini açıkladı. SYRIZA’dan yana oy kullanacağını açıklayan kesimin oranı ise yüzde 25 oldu. YDP ve SYRIZA arasında uzun süredir 10 puan seviyelerinde olan oy farkı, böylelikle ilk kez 6 seviyelerine kadar gerilemiş oldu. 

Dinleme’ skandalı Miçotakis’in oylarını düşürdü

Öte yandan Miçokakis’in oy kaybetmesindeki ana sebep olarak ise enflasyon sorunu ve enerji krizi olarak görülüyor. Bunun yanı sıra ülkede bir gazeteci ve siyasetçinin Ulusal İstihbarat Teşkilatı tarafından dinlendiğinin ortaya çıkması da Miçotakis hükümetine güveni azalttı. Ankete katılan halkın yüzde 68’i, dinleme skandalının seçim kararını etkileyeceğini belirtti. Yüzde 59’luk kesim ise bu skandalın bir numaralı sorumlusu olarak Miçotakis’i gördüğünü söyledi. 

Yorumlar (0)