Yunanistan’da herkese aşı var, Türk öğretmenlere yok 

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, ülkedeki tüm öğretmenlerin Covid-19 aşısı olmasını zorunlu tutarken azınlık okullarındaki Türk öğretmenleri aşıdan men etti. 

DÜNYA 28.04.2021, 15:04 29.04.2021, 10:16
Yunanistan’da herkese aşı var, Türk öğretmenlere yok 

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, ülkedeki açık okullarda görev yapan tüm öğretmenlerin aşılama programında öncelikli olarak yer alacağını ve en kısa zamanda bu grubun aşılarının yapılacağını belirtmişti. Fakat Yunanistan Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan “aşı listesinde” İskeçe ve Gümülcine’deki azınlık Türk okullarındaki 37 öğretmenin bulunmadığı aktarıldı.

İskeçe’de bulunan bir azınlık okulunun heyet üyesi Avukat Ahmet Kara’nın Türk haber ajanslarına yaptığı açıklamaya göre Gümülcine ve İskeçe’deki azınlık ortaokulu ve azınlık lisesinde görev yapan tam 37 öğretmen, Covid-19 aşılama programına dahil edilmedi.



“Düşündürücü bir durum”

Avukat Ahmet Kara, “Azınlık okulları dışındaki tüm okullarda çalışan öğretmenler aşılama programında yer alırken Türk öğretmenlerin listeye dahil edilmemesi düşündürücü bir durum. Bu ayrımcılığın neden yapıldığını anlayamıyoruz. Bu bir kasıt mı yoksa ihmal mi? Konu hakkında aydınlatılmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Sorun, Eğitim Bakanlığı’nda”

Avukat Kara, konu ile ilgili tüm mercilerle iletişime geçtiklerini belirtirken, “Anladığımız kadarıyla sorun, Eğitim Bakanlığı’nda. Çünkü öğretmenlerimizin listesini Sağlık Bakanlığı’na iletmemiş. Sebebi ne olursa olsun sağlıklı ilgili bir konuda bu şekilde ayrımcılık yapılmamalı.” cümleleri ile durumu açıklıyor. 

Yorumlar (0)