Yunanistan Türkiye'yi şikayet için yeniden AB kapısında

Yunanistan Türkiye'nin Akdeniz'de petrol arama çalışmalarını şikayet etmek için yeniden AB'nin kapısını çaldı.

DÜNYA 04.06.2020, 23:15 04.06.2020, 23:39
Yunanistan Türkiye'yi şikayet için yeniden AB kapısında

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki gaz ve petrol arama faaliyetlerine ilişkin AB yönetimine Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçokatis bir mektup gönderdi.

Hükümet sözcüsü Petsas bir basın toplantısı yaparak, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Akdeniz'deki petrol arama çalışmaları ve ruhsat sahası başvurusuna ilişkin açıklama yaptı.

Yunanistan yine AB kapısında

Yaşanan bu olayların Türkiye-Yunanistan krizi çıkarmayacağını fakat AB-Türkiye arasında ciddi sorunlara yol açabileceğini iddia eden Petsas, TPAO'nun başvurusuyla beraber Miçotakis'in AB Konseyi Başkanı Michel ile AB Komisyonu Başkanı Leyen'e mektup ulaştırdığını ifade etti.

Yunan sözcü Petsas, Miçokatis'in Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ile görüştüğü esnada Atina'nın Türkiye'nin gerçekleştirdiği faaliyetlere dair AB'li partnerlerin desteğini sağlayacağından emin olduğu ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

TPAO tarafından Akdeniz'de Türk karasuları dışında sahip olunan pafta numaraları belirli yedi ilave ruhsat sahası için başvuruda bulunulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan konuya ilişkin karar 30 Mayıs tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından da BM'ye bildirilen Doğu Akdeniz sınırları içinde yer alan ve TPAO'nun sondaj ve sismik araştırma ruhsatı başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarının görüldüğü bir harita paylaşılmıştı.

Yorumlar (0)