Yunanistan seçimini yaptı

Yunanistan'daki genel seçimlerde ilk neticelere göre, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi seçimi önde tamamladı. Öte yandan Miçotakis, Yunanistan'daki genel seçimlerde partisinin ilk sırayı almasına dair, Yeni Demokrasi Partisi'nin tek başına iktidara gelmesi için birinci partiye parlamentoda fazladan minimum 20 sandalye verilmesi öngörülen ikinci seçimler için çalışacağını duyurdu.

DÜNYA 22.05.2023, 01:32
Yunanistan seçimini yaptı

İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan resmi olmayan ilk neticelere göre Yeni Demokrasi Partisi'nin oy oranı yüzde 41'i aştı.

İlk neticeler doğrultusunda, ana muhalefetteki SYRIZA (Radikal Sol İttifak) yaklaşık olarak yüzde 20 oranında oyla ikinci sırada konumlandı.

İlk neticelere göre, KINAL-PASOK İttifakı yüzde 12,4, KKE (Yunanistan Komünist Partisi) yüzde 6,86 ve Yunan Çözümü Partisi ise yüzde 4,52 ile sıralamadaki yerini aldı. 



Miçotakis 'ikinci oylama' mesajı verdi

Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'daki genel seçimlerde partisinin ilk sırayı almasına dair, Yeni Demokrasi Partisi'nin tek başına iktidara gelmesi için birinci partiye parlamentoda fazladan minimum 20 sandalye verilmesi öngörülen ikinci seçimler için çalışacağını duyurdu. 

Yorumlar (0)