Yunanistan karanlığa gömüldü

Yunanistan'da, enerji kriziyle mücadele kapsamında alınan tasarruf önlemleri sebebiyle parlamento binasının ışıklandırılması asgari düzeye indirilecek.

DÜNYA 12.09.2022, 23:05
Yunanistan karanlığa gömüldü

Hususa ilişkin olarak gerçekleştirilen açıklamada, parlamentonun da enerji tüketimini sınırlama faaliyetlerine dahil edileceği kaydedildi.

Bu kapsamda, Yunanistan Parlamento Başkanı Konstandinos Tasula'nın kararı ile bina yüzeyindeki ışıklandırma tamamen kapatılacak, yalnızca bina etrafındaki güvenlik maksatlı ışıklar kullanılacak.

Binanın ışıklandırma, soğutma ve ısıtma sistemleri üzerinde yapılacak olan düzenlemelerle, enerji tüketiminin yüzde 36 oranında azaltılması amaçlanıyor.

Devlet kuruluşlarında yüzde 10 oranında enerji tasarrufu hedefleniyor

Yunanistan, 7 Eylül 2022'de devlet kurumlarında enerji tüketimini yüzde 10 oranında azaltmak maksadıyla bir dizi tasarruf tedbiri duyurmuştu.

Bu doğrultuda, kamuya ait olan binalarda, klima ve buna benzer araçların senelik bakımlarının eksiksiz yapılması, bina içi sıcaklığın yaz aylarında 27, kış aylarında 19 derecede tutulması, binaların kullanılmadığı dönemlerde aydınlatma, soğutma ve ısıtma sistemlerinin kapatılması gibi daha evvelden alınmış tasarruf önlemlerine riayet edilip edilmediğinin denetlenmesi yönünde karar verilmişti.

Kurumların bu önlemlere uymasını sağlamaya yönelik olan bir dizi teşvik planı da duyurulmuştu.

Yorumlar (0)