Yunanistan'ın eski başbakanı Çipras'tan Türkçe paylaşım!

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin dozu her geçen gün artıyor. Yunanistan'ın eski başbakanı Aleksis Çipras, sosyal medya hesabından Türkçe paylaşım yaparak düşüncelerini aktardı. Çipras, "Ekonomik krize aşırı milliyetçilikle yanıt veremeyiz." dedi.

DÜNYA 10.06.2022, 11:20 Hakan Öksüz
Yunanistan'ın eski başbakanı Çipras'tan Türkçe paylaşım!

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ABD ziyaretinde ve AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye'yi suçlaması, gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Yunanistan'ın Ege'de bulunan adaları silahlandırma çabası ve Türkiye'ye yakın bölgelere ABD füzelerinin konuşlandırılması, gerilimin dozunu artırdı.

Erdoğan: "Aklınızı başınıza alın"

Yunanistan'ın kışkırtıcı politikası, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sert bir dille eleştirilmişti. Yunanistan'ın bir yüzyıl önce kurduğu hayallerin hüsranla sonuçlandığını hatırlatan Erdoğan, "Bu kışkırtıcı eylemleri ve söylemleri bir kenara bırakın. Aklınızı başınıza alın. Ege'deki haklarımızdan vazgeçmeyiz." ifadelerini kullanmıştı. 

"Söz konusu Türkiye olunca şahin kesiliyorlar"

EFES 2022'nin "Seçkin Gözlemci Günü"ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın bölgede oluşturduğu güvenlik tehdidinin bir kez daha gözler önüne serildiğini kaydetmişti. NATO'ya da seslenen Erdoğan, söz konusu Türkiye olunca "şahin kesilen" bazı üyelerin, Yunanistan'ın eylemlerini görmezden geldiğini belirtmişti.

Çipras'tan Türkçe paylaşım

Yunanistan'ın eski başbakanı olan ana muhalefet lideri Aleksis Çipras, Erdoğan'ın konuşması üzerine Twitter'dan paylaşımda bulundu. Paylaşımını Türkçe yapan Çipras, kışkırtmaların sona erdirilmesi gerektiğini kaydetti. Çipras, ekonomik krize aşırı milliyetçilikle yanıt verilemeyeceğini aktardı.

Yorumlar (0)