Yunanistan Dışişleri Bakanı: “Erdoğan, bölgede önemli bir lider” 

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Yunan bir haber sitesine yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında görüşlerini diler getirdi. Bakan Dendias, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgede önemli bir lider olduğunu belirtti. 

DÜNYA 11.07.2021, 09:31
Yunanistan Dışişleri Bakanı: “Erdoğan, bölgede önemli bir lider” 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bir Yunan haber sitesine Türk-Yunan ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan ile pek çok kez görüştüğünü ve son olarak da Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlandığını belirten Dendias, “Başkan Erdoğan, konuksever biridir. Kişisel ilişkiler söz konusu olduğunda ise oldukça içtendir. Fakat Yunanistan’ın bölgedeki politikası ve fikirleriyle aynı düşüncede değil.” şeklinde konuştu. 

“Hayatında pek çok şeyi başarmış biri” 

Dendias: “Her ne kadar biz bu durumu kabul etmek istemesek de Erdoğan, Türkiye’yi Mustafa Kemal Atatürk kadar iyi yönetmiş ve imajını şekillendirmiş biridir. Kendisi, hayatında pek çok şeyi başarmış biri. Nereden başladığını, ülkenin imajını nasıl şekillendirdiğini ve nasıl güçlendiğini düşündüğünüzde kendisinin bölgede önemli bir faktör olduğunu söylemek mümkün.” 



“Sanıyorum ki kendisinin bir stratejisi var” 

Dendias: “Erdoğan, tahmin edilemez bir yapıya sahip değil fakat dışarıdan bu şekilde görünmek hoşuna gidiyor olabilir. Sanıyorum ki kendisinin bir stratejisi var.”  

Dendias, konuşmasında, Ege’deki Yunanistan ve Türkiye farklılığının yalnızca “kıta sahanlığının belirlenmesi konusu” olduğunu bir kez daha belirtti. Uluslararası Deniz Hukuku’na göre Yunanistan’ın Ege’deki kara sularını 12 mile çıkarma hakkı olduğunu belirten Bakan Dendias, bu hakkın ne şekilde ve ne zaman uygulanacağına karar vereceklerini söyledi. 

Yorumlar (0)