Yunanistan'dan ulusal karantina kararı!

Yunanistan'da koronavirüs pandemisinde vakaların yeniden yükselmesinin önüne geçilebilmesi maksadıyla ülke genelinde 3 haftalık karantina kararı verildi.

DÜNYA 05.11.2020, 22:18 09.11.2020, 14:25
Yunanistan'dan ulusal karantina kararı!

Avrupa’da koronavirüs pandemisine karşı birçok ülkede sokağa çıkma yasakları tekrardan uygulanmaya konuluyor.

Bir süre önce başkent Atina dahil olmak üzere salgından en çok etkilenen bölgelerde önlemlerin arttırıldığı Yunanistan'da şimdi ise ülke genelinde karantina kararı alındı.

Karantina kasım ayı boyunca devam edecek

Başbakan Kiryakos Miçotakis tarafından yapılan açıklamada, 7 Kasım Cumartesi yerel saat ile 06.00 itibarıyla ülke genelinde başlayacak 3 haftalık karantina uygulamasının 30 Kasım'a kadar devam edeceği duyuruldu.

Son günlerde vakalardaki hızlı artıştan sonra aksiyon almak zorunda kaldığını belirten Miçotakis, karantina uygulanmadan sağlık sistemi üzerindeki baskının dayanılmaz olacağına vurgu yaptı.

İzin alınarak dışarı çıkılabilecek

7 Kasım'dan itibaren uygulamaya konulacak yeni kısıtlamalar kapsamında, marketler ve eczaneler haricinde tüm işletmeler kapatılacak. Halkın dışarı çıkabilmesi için özel izin alması şartı getirilecek.

Karantina kapsamında ilkokulların eğitime devam etmesine karar verilirken, ortaokul, lise ve üniversitelerde ise uzaktan eğitim uygulamasına devam edilecek.

Yunanistan'da an itibarıyla 46 bin 892 korona virüs vakası tespit edilirken, 673 kişi ise virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)