Yunanistan'dan Türkiye'ye akılalmaz koronavirüs suçlaması

2020'nin başında Türkiye ile Yunanistan sınırında yaşanan mülteci krizi ile ilgili Yunan medyasında akıl almaz bir iddia gündeme geldi. Yunan gazetesi Ekathimerini bir "kaynağa" dayandırdığı haberinde; "Türkler Kovid-19 hastası olan mültecileri Yunanistan'a göndermeyi planlıyor" ifadesini kullandı.

DÜNYA 12.04.2020, 09:59 12.04.2020, 10:05 Hanife
Yunanistan'dan Türkiye'ye akılalmaz koronavirüs suçlaması

Yunan kaynaklar, Türkiye-Yunanistan sınırında insani dramın yaşandığı mülteci krizi ile ilgili akıl almaz bir iddiayı öne sürdü.

Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini'nin İngilizce edisyonu olan Ekathimerini'de yer alan haberde; bazı kaynaklar mülteci sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetenin ismini açıklamadığı fakat "güvenilir" olarak adlettiği kaynaklar, Türk makamların Kovid-19 olan mültecileri özellikle Yunanistan'a gönderme planı içerisinde olduğunu söyledi.



Gazeteye konuşan kaynaklar, "Bu mülteciler ki -birçoğu Pazarkule'de-, mülteci kamplarından toplanıp sınıra gönderildi" iddiasında bulundu.

Dünyanın kabusu haline gelen ve Türkiye'de de görülen koronavirüs, nefes darlığı, kuru öksürük, burunda tıkanıklık ve ateş gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarına yol açıyor. Mart ve haziran ayları arasında doğadaki ağaçların çiçek açmasıyla nefes darlığı, öksürük ve boğaz ağrısı gibi alerjik belirtilerin de sık sık görüldüğünü anlatan Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. İbrahim Çelik, koronavirüs şüphesiyle son dönemde çok sayıda kişinin endişe yaşamaya başladığını anlattı.

Yorumlar (0)