Yunanistan'da yasa hazırlığı: "Teröristlere mecliste yer yok"

Yunan yargısının suç örgütü olarak kabul ettiği Altın Şafak Partisinin eski milletvekili İlias Kasidiaris, 2020'de kurduğu Yunanlar Partisi'ni meclise sokmak istiyor. Gelen bilgilere göre Yunan hükümeti, bunu engellemek için bir yasa taslağı hazırlıyor. Başbakan Miçotakis'in, "Anayasa'nın bize sunduğu manevra alanını kullanarak bunu engellemeliyiz." açıklamasının ardından gözler, söz konusu yasa taslağına çevrilmiş durumda.

DÜNYA 18.01.2023, 16:20 Hakan Öksüz
Yunanistan'da yasa hazırlığı: "Teröristlere mecliste yer yok"

Yunanistan'ın terör örgütü listesinde bulunan Altın Şafak Partisinin eski milletvekili İlias Kasidiaris tarafından 2020'de kurulan "Yunanlar Partisi", ülkede tartışmaların odağına yerleşti. Basında ve kamuoyunda "ırkçı" olarak nitelendirilen partinin meclise girmesini engellemek için yasal düzenlemeler üzerinde çalışıldığı kaydedildi. 

Başbakan Miçotakis: "Anayasa'nın verdiği manevra alanını kullanmalıyız"

Yunan medyasında çıkan haberlere göre İlias Kasidiaris, kendisiyle aynı ad ve soyadı taşıyan kuzeni üzerinden partiyi meclise sokmak için uğraşıyor. Konuya ilişkin hafta sonu bir gazeteye demeç veren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Terör örgütleri, mecliste kendilerine temsilci bulmamalı. Bunu önlemek için Anayasa'nın bize verdiği bütün manevra alanlarını kullanmalıyız." demişti. 

Hükümet Sözcüsü İkonomu: "Terör örgütleri meclise girmemeli"

Konuya dair bir başka açıklama, pazartesi günü haftalık basın toplantısında konuşan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu'dan geldi. Terör örgütlerinin meclise girmesinin engellenmesi gerektiğine vurgu yapan İkonomu, "Yüksek Mahkeme, bu tür partilerin seçimlerde yarışmasına izin vermemeli. Anayasa çerçevesinde atacağımız adımlarla bunu engellemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)