Yunanistan'da yangın söndürme uçağı düştü

Yunanistan’da Zakintos Adası’nda sürmekte olan yangına müdahalede bulunan yangın söndürme uçağının düştüğü bildirildi.

DÜNYA 08.08.2021, 21:03 09.08.2021, 18:03
Yunanistan'da yangın söndürme uçağı düştü

Yunanistan’da birçok noktada orman yangınları sürüyor. Zakintos Adası’ndaki Lagopodo bölgesinde sürmekte olan yangına müdahalede bulunan 'Petzetel' tipi yangın söndürme uçağının düştüğü öğrenildi. 

Lagopodo-Macherado bölgesinde oluşan yangına müdahale için havalanan uçağın 35 yaşındaki pilotunun kazadan sağ kurtulduğu kaydedilirken, pilota ilk müdahalenin bölgedeki itfaiye personelleri tarafından yapıldığı aktarıldı.

Yangına karadan müdahalede bulunan ekiplere destek vermek için havalanan iki 'Petzetel' tipi uçaktan biri olan uçağın hangi sebeple düştüğü henüz tespit edilemezken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Eğriboz Adası'ndaki yangın 6 gündür devam ediyor

Eğriboz Adası’nda 6 gündür devam eden yangınların yerleşim bölgelerine yaklaşmasıyla halk tahliye edildi. Sahil güvenlik, bugüne dek adanın farklı bölgelerinden olmak üzere 2 bini aşkın kişinin tahliye edildiğini aktardı.

Bu sabah Artemisio, Gouves ve Vouliki köyleri boşaltılırken, alevler Vasilika ve Monokarya köylerine yaklaşmış durumda. Alevler Psaropouli'de yerleşim bölgelerini tehdit ederken, Ellinika köyü de yangından etkilendi. 570'i aşkın itfaiyecinin alevlerle savaştığı Eğriboz'da yangın bölgelerine gönderilen takviye itfaiye personelleri ise ağaç ve elektrik direklerinin devrilerek yolları kapanması neticesinde bölgeye ulaşmakta güçlük çekiyor.

Yorumlar (0)