Yunanistan'da seçimler: Batı Trakya Türkleri 4 milletvekili çıkardı

Yunanistan'da gerçekleştirilen genel seçimlerde resmi olmayan verilere göre, Batı Trakya kesiminden 4 Türk aday, milletvekili olarak seçildi.

DÜNYA 22.05.2023, 09:23 23.05.2023, 09:18
Yunanistan'da seçimler: Batı Trakya Türkleri 4 milletvekili çıkardı

Yunanistan’da dün sandık başında gitti. Bu kapsamda resmi şekilde açıklanmayan sonuçlara göre, 4 Türk aday Yunan meclisinde yer almaya hak kazandı.

Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, oyların yüzde 97,53'ünün açıldığı seçimlerde, İskeçe ilinde PASOK Partisinden Burhan Baran ve SYRİZA'dan Hüseyin Zeybek, Rodop ilinde Radikal Sol İttifaktan (SYRIZA) Özgür Ferhat, PASOK Partisinden İlhan Ahmet milletvekili olarak seçildi.

Daha önceki seçimlerde de mecliste yer aldılar

Edinilen bilgilere göre, asıl mesleği diş hekimliği olan Özgür Ferhat 12 bin 146 kadar rekor bir oy elde ederek ilk kez Yunan parlamentosuna giriş yaptı. Ahmet, Zeybek ve Baran ise geçtiğimiz seçimlerde Yunan meclisinde yer almıştı. Ferhat, sonuçların paylaşılmasının sonrasında gerçekleştirdiği açıklamada, bölge halkı adına sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerini ifade etti.

Rodop kentinde kazandıkları zaferin yalnızca sembolik bir manasının olmadığını dile getiren Ferhat, "Halkımız tarafından hür iradeyle yapılan bu seçimlerde azınlığımızın da bizlere gösterdiği destekle birinciliği elde etmiş olduk. Şahsıma ve partime gösterilen desteklerden ötürü teşekkürlerimi sunarım." dedi.

Yorumlar (0)