Yunanistan'da endişe verici artış: Vakalar bir ayda 10 kat arttı

Yunanistan’da turizm sezonunun açılmasıyla birlikte COVID-19 (yeni tip koronavirüs) vaka sayılarındaki ciddi yükseliş nedeniyle bazı bölgelerde sınırlamalar sertleştirilirken, Mikonos Adası’nda yeniden gece sokağa çıkma yasağı getirildi.

DÜNYA 17.07.2021, 19:15
Yunanistan'da endişe verici artış: Vakalar bir ayda 10 kat arttı

Yunanistan Kriz Yönetim ve Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, Mikonos’da son 24 saat içinde meydana gelen izdiham ve eğlence yerlerindeki kümelenmeler sebebi ile vakalarda endişe verici boyutta artış kaydedildiğini dile getirdi.

Tedbirler sıkılaştırılıyor

Hükümetin bu hususta ek önlemler almayı kararlaştırdığını söyleyen Hardalias, yeni önlemler çerçevesinde Mikonos’da bugün itibarıyla 01.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Hardalias, kamu ya da özel kurumlara ait alanlarda gerçekleştirilen törenlerde 20’yi aşkın kişinin bir araya gelmesinin yasaklandığını ve kafe, restoran gibi eğlence yerlerinde 24 saat boyunca müzik yasağı uygulanacağını belirtti.

26 Temmuz tarihine dek devam edecek olan yasaklara uymayanlara 50 binden 200 bin avroya kadar para cezası kesileceğini kaydeden Hardalias, "Mikonos’da virüsün yayılımını önleyerek ve kontrol altına alınarak tekrar normale dönebilmesi adına Ada halkına, misafirlere ve iş yeri sahiplerine önlemlere sadık bir şekilde uymaları çağrısı yapıyoruz." sözlerini sarf etti.

10 kat arttı

Yunanistan basınında yer alan haberlerde, ülkede son bir ay içinde günlük vaka sayılarının 10 katına çıktığı, en yüksek artış oranlarının ise Selanik, Atina, Grevena, Yanya bölgelerinde ve Girit Adası başta olmak kaydıyla bazı Ege adalarında tespit edildiği dile getirildi.

Yunanistan hükümeti kısa süre evvel vakalardaki hızlı yükseliş nedeniyle aşılama zorunluluğu başta olmak üzere, sınırlamaların sertleştirilmesini ve çok sayıda tedbirin hayata geçirilmesini kararlaştırmıştı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis'in 12 Temmuz tarihinde açıkladığı yeni kararlar doğrultusunda, ülkedeki sağlık çalışanlarına 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aşı olma mecburiyeti getirilmişti.

Spor salonları, tiyatrolar ve eğlence mekanları gibi kapalı alanlara 16 Temmuz tarihinden itibaren yalnızca aşılı kişilerin girişine müsaade edilmişti.

Kafe, restoran ve barların kapalı mekanlarına da aşısız bireyler alınmayacağı belirtilmiş, aşı olmayı kabul etmeyen personellerin açığa alınacağı, tedbiri ihlalde bulunan hastanelere de 50 bin avro para cezası uygulanacağı kaydedilmişti.

Yorumlar (0)