Yunanistan çalkalanıyor: Yeni isimler eklendi

Yunanistan'da telefonları 'dinlendiği' öne sürülen iş adamı, gazeteci, bürokrat ve siyasetçi listesine yeni isimler dahil oldu.

DÜNYA 05.12.2022, 01:09
Yunanistan çalkalanıyor: Yeni isimler eklendi

Yunan medyasının yeni yayımladığı listede telefonlarının dinlenildiği iddia edilenler arasında Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstandinos Floros'un da aralarında bulunduğu Yunanistan Silahlı Kuvvetleri üyeleri, gazeteciler ve milletvekilleri yer aldı.

Bahse konu haberde, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri üyelerinin telefonlarının 'Predator' adlı casus programla değil, Yunanistan İstihbarat Teşkilatı'nca dinlendiği ileri sürüldü.

Ne olmuştu?

Ülke basınında daha evvel yayımlanan haberlerde de eski Başbakan Andonis Samaras, eski Vatandaşı Koruma Bakanı Olga Yerovasili ve Mihalis Hrisohoidis, Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Yatırım ve Kalkınma Bakanı Andonis Yeorgiadis, Din ve Eğitim İşleri Bakanı Niki Kerameos, Yunanistan Emniyet Teşkilatı Başkanı Mihalis Karamalakis, Yunanistan İstihbarat Teşkilatından Sorumlu Savcı Vasiliki Vlahu, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias gibi bakan, eski bakan, politikacı ve basın mensubunun dinlendiği iddia edilmişti. 


(Samaras)

Yorumlar (0)