Yunanistan Başbakanı Türkiye’nin hakkını teslim etti: “Türkiye’nin rolü büyük"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Atina Demokrasi Forumu’nda konuştu. Konuşmasında Türkiye’nin göç krizinin yönetiminde çok önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Miçotakis, Paris anlaşması ve koronavirüs salgınıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

DÜNYA 01.10.2021, 11:58 02.10.2021, 10:28
Yunanistan Başbakanı Türkiye’nin hakkını teslim etti: “Türkiye’nin rolü büyük"

Başbakan Miçotakis, katıldığı Atina Demokrasi Forumu’nda daha önce de olduğu gibi ülkesinin göç akınına karşı sınırlarını koruma politikasına devam edeceğini, geçen sene yalanan olayların tekrarlanmaması için çaba gösterdiklerini, AB’ye üye bazı ülkelerinde sığınmacı sorununda hiçbir şekilde uzlaşmadıklarını ve dayanışma göstermediklerini belirtti.

“Diyalogdan yanayız”

Konuşmasında Miçotakis, "Türkiye’nin göç sorununun yönetimindeki rolünü hep açık açık söyledim. Bu nedenle de Avrupa ülkelerine Türkiye ile yapıcı bir çalışma yürütmeleri için hep ısrar ediyorum” şeklinde konuştu.

 Basına da yansıyan ve Yunanistan’ın Fransa’dan almak istediği 3 fırkateynin Deniz güçlerini fazlasıyla artıracağını ifade eden Miçotakis, ancak hiçbir zaman komşuları Türkiye ile bir silahlanma yarışı yapmak istemediklerini, Atina’nın her zaman sorunları karşılıklı diyalog ile çözmekten yana olduklarını vurguladı.

Yorumlar (0)