Yunanistan Başbakanı'nın babası Türkiye'ye mi sığındı?

Yunanistan güvenlik güçleri tarafından göçmenlere uygulanan şiddet tepkilere neden olurken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in babası Konstantinos Miçotakis'in 1970’li yıllarda Türkiye’ye sığındığı yeniden gündeme bomba gibi düştü. 

DÜNYA 05.03.2020, 09:35
Yunanistan Başbakanı'nın babası Türkiye'ye mi sığındı?

Türkiye, göçmenlerin Avrupa'ya geçebilmeleri için sınır kapılarını açtı. Bunun üzerine Türkiye-Yunanistan sınırında yoğun göçmen hareketliliği yaşanmaya başladı.

Yunan güvenlik güçleri, sınırda bekleyen göçmenlere biber gazı, ses bombası ve gerçek mermi ile sert müdahalede bulunuyor. Son olarak Yunanlar, göçmenlere gerçek mermi ile ateş açtı. Bir göçmen hayatını kaybederken, 5 göçmen yaralandı.

Yunan güvenlik güçlerinin uyguladığı şiddet tepkilere yol açarken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in babası hakkında ulaşılan bir bilgi tekrar gündeme geldi. 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in babası Konstantinos Miçotakis (1918-2017), Albaylar Cuntası (1967-1974) iktidara geldiği zaman oğlu henüz 6 aylıkken Türkiye’ye sığınmıştı. 

1990-1993 yılları arasında başbakanlık görevini yürüten Konstantinos Miçotakis, Türkiye'de kendisinin çok iyi ağırlandığını söylemiş ve dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil ile muhabbetlerini anlatmıştı. Konstantinos Miçotakis, Türkiye’de bir süre kalmış, ardından Paris’e gitmişti.

Göçmenlere ağır şiddet uygulanıyor

Türkiye-Yunanistan sınırında bekleyen göçmenlere sadece güvenlik güçleri şiddet uygulamıyor.

Bazı silahlı siviller de sınırı geçen göçmenleri darp ederek polise veriyor. 

Yunan çiftçiler, olaylara tanıklık eden CNN Greece’in muhabiri Kostas Pliakos’u da döverek hastanelik etti. Bazı haber sitelerinde, piyade ve av tüfeklerine sahip olan 4-5 kişi tarafından durdurulan 10 göçmenin yere yatırıldıkları görüntüler yer aldı. 

Yorumlar (0)