Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye mesajı: "Kararlı olmaya devam"

Atina ile Ege gerilimi sürerken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten diyalog mesajları gelmeye devam ediyor. Rum Kesimi'ni ziyareti esnasında açıklama yapan Miçotakis, Türkiye ile iletişimin daima açık olması gerektiğine dikkat çekti.

DÜNYA 18.06.2022, 16:54 18.06.2022, 17:52
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye mesajı: "Kararlı olmaya devam"

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, temaslarda bulunmak amacıyla Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) ziyaret düzenledi. 

“Diplomasinin dışına taşan söylemlerin karşısındayız”

Rum basınındaki bilgilere göre, Rum kesimi ziyaretinde Miçotakis, ilk başta GKRY lideri Nikos Anastasiadis ile görüştü.

Rum Başbakanlık Sarayı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamalar yapan Miçotakis, söz konusu görüşmede büyük oranda, Ukrayna'daki Rus saldırıları neticesinde ortaya çıkan jeopolitik kışkırtmaların engellenmesi amacıyla ortak koordinasyonu teyit ettiklerini ifade etti.

Miçotakis, Doğu Akdeniz'de zamanlarda yaşanan gelişmeler sonrasında da eylemlerini koordine edeceklerini belirtti.

"Herhangi bir revizyonist niyete karşı savunmamız, güçlü ittifaklar, uluslararası hukuk ve Avrupa’ya katılmamızdır." sözlerini kullanan Miçotakis, diplomasinin dışına taşan söylemlerin karşısında olacaklarını ifade etti.

“Soğukkanlı ve kararlı olmaya devam”

Türkiye ile ortaya çıkan gerginlik ile ilgili Miçotakis, "Soğukkanlı ve kararlı olmayı sürdüreceğiz. İletişim kanallarını her zaman açık tutarak sakin sulara tekrar geleceğimizi düşünüyorum" sözlerini kullandı.

Rum medyası, Anastasiadis’le birlikte Miçotakis’in, helenizmi sembolize eden mavi renk takım elbise ve mavi kravatına dikkat çekti. Miçotakis ise “Aramızdaki mevcut koordinasyon kıyafetlerimize de yansıdı fakat önceden planlanmamıştı” ifadeleriyle durumu değerlendirdi.

Anastasiadis de Yunanistan cephesinden gelen tam dayanışma mesajı için teşekkürlerini belirterek, aynı politika ve taktiği yürüttüklerini ve uluslararası hukuk, AB üyesi olmaları ve müttefiklerinin bu konuda kendilerini koruduğunu öne sürdü.

Görüşmede, Kıbrıs konusu ve Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerinin de ele alındığı bildirildi.

Kıbrıs Rum Kesimi’nde bulunan Miçotakis'in, başka temaslarda da bulunması bekleniyor.

Yorumlar (0)