Yunanistan alevlere teslim oldu: Tahliyeler başladı

Bir süredir sıcak hava dalgasının etkisi altında bulunan Yunanistan’ın birçok noktasında orman yangınları başladı. Kontrolden çıkan yangınlar sebebiyle bazı yerleşim noktalarındaki evler ve oteller tahliye edildi. 

DÜNYA 05.07.2022, 11:39
Yunanistan alevlere teslim oldu: Tahliyeler başladı

Yunanistan’ın Zakinthos Adası, Amfissa bölgesi, Kranidi bölgesi, Shimatari bölgesi, Aynoroz Yarımadası ve Ileia şehrinde kısa sürede peş peşe orman yangınları çıktı. Kuvvetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede daha da büyüyen yangınlar, bölge halklarına büyük korku yaşattı. Orman yangınları sebebiyle ülke içindeki tüm birimler kırmızı alarma geçerken, helikopterler ve yangın söndürme uçaklarının da çalışmalara destek verdiği kaydedildi. 

Bazı köyler ve oteller boşaltıldı

Öte yandan kısa sürede büyüyen yangınlar, yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladı. Sivil Savunma İdaresi’nden yapılan açıklamada, yangın bölgelerinde risk altında bulunan bazı köylerin ve Kranidi’de faaliyet gösteren bir otelin tedbiren tahliye edildiği duyuruldu. Bölgedeki rüzgârın yarın da etkili olmasını beklediklerini dile getiren yetkililer, vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde çağrı yaptı.

Yorumlar (0)