Yunan yine AB kapısında: "Türkiye ekonomisini felç edelim!"

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin Ayasofya, Libya ve Suriyelilerden dolayı gerildiği bu zamanda ülkede Dışişleri Bakanı Dendias'tan AB'ye Türkiye için yaptırım talebi geldi.

DÜNYA 15.07.2020, 23:02
Yunan yine AB kapısında: "Türkiye ekonomisini felç edelim!"

Yunanistan AB üyesi ortaklarından, Yunan adalarının açıklarında yapılması planlanan petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerini hayata geçirdiği koşulda Türkiye'yi 'felç edecek' yaptırımların hazırlanması talebinde bulundu.

Ankara'nın Kerpe, Girit ve Rodos açıklarında olan olası faaliyetlerine birliğin önceden hazırlanmış sert bir yaptırım ile cevap verilmesi gerektiğini kaydetti. Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, önerisini Avrupalı ortaklarıyla da paylaştığını söyledi.

Lizbon anlaşmasıyla tehdit!

Katıldığı bir TV programında Dendias, AB'nin Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olduğunu söyleyerek, eğer isterse ekonomi için büyük bir sorun oluşturabileceğini ve bunu istemeyeceğini ama açık olmalarının gerektiğini söyledi. 

Dendiaz'ın açıklamaları bu kadarla da kalmadı, Türkiye'nin silahlı saldırısı altında kaldıkları koşulda, 2009 Lizbon Anlaşması'nin ilgili maddesini etkin hale getireceğini söyledi. Bakan'ın söylediği madde, bir Avrupa Birliği üyesi ülke eğer saldırıya maruz kalırsa, öteki ülkelerin saldırı altındaki ülkeye destek ve yardım sağlamasını ön görüyor.

Yorumlar (0)