Yunan spikerden Türkiye açıklaması: “Bizden güçlüler”

Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanan gerilim gün geçtikçe Yunan kesiminin davranışları ile tırmanıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Yunan spiker Ankara'nın söylemlerine dikkat çekerek, "Türkler hiçbir zaman gelişigüzel bir davranışta bulunmaz. Diğer taraftan daha güçlüler." dedi.

DÜNYA 30.09.2022, 17:41
Yunan spikerden Türkiye açıklaması: “Bizden güçlüler”

Gerilimi yükseltmeye uğraşan Atina'ya karşı Ankara’nın uyarıları, birçok kesimde dikkat çekmeyi sürdürüyor. Türkiye, silahsız olması gereken adaların bu durumunu ihlal eden ve askeri araçlar yollayan Yunanistan'ı, bu çeşitte davranışlardan geri döndürmeye çağırıyor.

Türkiye’nin tarihi hatırlatmasına değindi

Yunanistan’ın moralini bozmak istendiğine değinen Yunan spiker Ioannis Theodoratos, Türkiye’nin tarihe atıf yaptığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan’ın tavırları sonrasında, "Ey Yunan, bir dön tarihine bak, tarihine yüz çevirme, daha fazla bu davranışlarını yapar ve ileri gidersen bu durumun bedeli ağır olacaktır. Yunanistan'a bir cümlem var, İzmir'i aklından çıkarma." demişti.

“Türkler bir şeyi yapmadan 100 kere düşünür”

Türklerin adımlarını değerlendirerek attığını aktaran Theodoratos, "Bu durumu aklınızdan çıkarmamalısınız. Türkler hiçbir zaman gelişigüzel bir davranışta bulunmaz. Türkler bir harekette bulunmadan öncesinde galip geleceklerinden yüzde 100 emin olurlar." vurgusu yaptı.

Yunan spikerden Atina’ya: “Emin olmadan hareket etmeyin”

Atina'nın da "gidişatın kendi çıkarına ilerleyeceği kısmında kesinlik görmesi" gerektiğini ifade eden Theodoratos, Yunanistan ile Türkiye arasında bulunan güç dengelerine dikkat çekti.

Yunan spiker, "Birliklerinin bize göre daha güçlü olduğu ortada. Ancak onlar geçmişte veya şimdi bizden daha güçlü konumdaydılar.” diye ekledi.

“Yunanistan’ın tavrına karşı ülkemizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın sonrasında Erdoğan, millete sesleniş konuşması sırasında, "Yunanistan'ın tavırlarına karşı ülkemizin menfaatlerini ve hakkını elimizde bulunan bütün olanakları kullanarak savunmaktan asla geri kalmayacağız." şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar (0)