Yunan medyasından “Libya tezkeresi” tepkisi

Libya tezkeresine ilişkin Yunan medyasında, tezkerenin onaylanması ve Türkiye’nin müdahale etmesiyle Libya’nın da Türkiye tarafından Suriye’ye benzetileceği atfı sürüyor.

DÜNYA 03.01.2020, 17:55 03.01.2020, 18:33
Yunan medyasından “Libya tezkeresi” tepkisi

Libya tezkeresi dün 184 ret oyuna karşılık 325 kabul oyuyla TBMM’de onaylandı. Türkiye’nin Libya’ya ilişkin asker göndermek üzere sunulan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edilmiş oldu.

Libya tezkeresi dünya basınında da yerini buldu. Özellikle Yunan medyasında birçok manipülatif bilgi paylaşıldı. Yunan basını Türkiye’yi, “Suriye’nin şu anki haline getiren aktör” olarak suçladı. Barış Pınarı Harekâtı’nda da Türkiye’nin yönetiminde YPG’ye karşı savaşan ÖSO savaşçıları için “İslamcı terörist” suçlaması yapıldı ve Türkiye’nin Libya’da da bu savaşçıları Libya’yı Suriye’ye çevirmek üzere kullanacağı vurgulandı.

Yunan basınında Hafter yanlısı Manthawi adında bir Oramiral’in Facebook paylaşımı gündeme geldi. Paylaşımda “Hainler, vatan toprakları ölmek için kırmızı çizgimizdir” yazıyor.

"Homeland is a red line we're dying for, traitors." Paylaşımın birçok Yunan yetkili tarafından beğenildiği ve paylaşıldığı kaydedildi.

“Libya’nın Türkiye’nin yardımına ihtiyacı var” başlıklı Yunan medyası paylaşımında da YPG’ye ve DAEŞ’e karşı savaşan, TSK ile harekat düzenleyen ÖSO’ya “terörist” yakıştırmasında bulunulmuş. ÖSO’ya Türkiye’nin sıcak çatışmalarda kullandığı “islamcı terör grubu” olarak atfediliyor.

Yunan medyasının “Libya Suriye’ye dönüşüyor” başlıklı haberinde, Suriye’nin şu anki halinden Türkiye sorumlu tutuluyor ve aynı şekilde Türkiye’nin Libya’ya müdahale ederek aynı durumu Libya’ya da yaşatacağı öne sürülüyor.

Bu haberde de, Türkiye’nin Libya’ya müdahale etme amacının Kıbrıs olduğu ifade ediliyor. Erdoğan’ın Suriye’den sonra Libya’ya, Libya’dan sonra da Kıbrıs’a müdahale edeceği analizinde bulunuluyor.

Habernediyor.com / Safa Kaçar

Yorumlar (0)