Yunan medyası: "İHA'mız Türklerin alay konusu oldu"

İHA'nın test uçuşu görüntülerinin Türkiye'de alaycı ve ironik karşılandığını belirten Yunan gazete To Vima, "Yunanlar geri dönüşümde liderimiz" ve "Aliexpress'ten mi aldılar" şeklindeki yorumlara dikkat çekti.

DÜNYA 02.12.2022, 16:23
Yunan medyası: "İHA'mız Türklerin alay konusu oldu"

Türkiye, mili ve yerli savunma sanayii adımlarıyla Yunanistan'ı korkutmayı sürdürüyor...

Yunan basınında, Türkiye'nin geliştirdiği ve dünyada da takdir toplayan İnsansız Hava Araçları (İHA) fazlasıyla gündeme gelen konulardan biri.

Gövde gösterisi isteyen Yunanistan, geçtiğimiz günlerde birkaç üniversitenin bir araya gelerek tasarladığı ilk Yunan İHA'sı görüntülerini paylaşmış ve eleştiri toplamıştı.

Yunan medyası, eleştirileri manşetine taşıdı.

Ethnos: “Türk drone'larını kopyalıyorlar”

Ethnos gazetesi, Türkiye muhabiri Maria Zacharaki'nin 'Türk basını: Baklava, cacık ve dönerden sonra Yunanlar Türk drone'larını kopyalıyor' şeklindeki haberi yayınlandı.

Habere göre; Yunan basınındaki görseller, Türkiye'nin ürettiği insansız hava aracı Alpkuş'un Talos ismiyle yeniden üretildiğini ortaya koyuyor.

To Vima: "Türkler ilk Yunan drone'u Talos'la dalga geçiyor"

İlk sayfasında 'Türkler ilk Yunan drone'u Talos'la dalga geçiyor: Oyuncak gibi, nereden almışlar' başlığına yer veren To Vima gazetesi ise, test uçuşu videosu yayınlanan ilk Yunan insansız hava aracının, Türkiye'de alaycı ve ironik yorumlarla karşılandığını aktardı.

Habere göre, Türk basını Talos ismi verilen insansız hava aracının test uçuşunu 'Bir oyuncağa benziyor' yorumuyla tekrar yayınladı.

"Aliexpress'ten mi aldılar”

Ayrıca To Vima, Türklerin medyadaki haberlerin altına yazdıkları yorumlara da yer verdi. Bir kullanıcı, "Anteni beğeniyorum. Eski bir filmden aldılar. Yunanlar geri dönüşümde liderimiz" sözlerini kullanırken, bir başkası "Aliexpress'ten mi aldılar?" şeklinde soru sordu.

Kullanıcılardan bazıları ise, "Bu gülünç drone günümü güzelleştirdi. Teşekkürler Yunanlar" şeklinde yazdı.

Gazete, Yunan İHA'sının niteliklerini de paylaştı

Öte yandan To Vima, Talos isimli insansız hava aracının sorunsuz bir biçimde test uçuşunu geçtiğini, 4,4 metre uzunluğa sahip drone'un saatte 180 kilometre hıza ulaşabildiğini aktardı. 500 kilometre menzile sahip Talos, 200 kg kadar silah taşıyabiliyor.

Yorumlar (0)