Yunan donanma gemisi yan yattı

Pire Limanı açıklarında konteyner gemisiyle çarpışan Yunan donanmasına ait anti-mayın gemisi ağır hasar alarak yan yattı.

DÜNYA 27.10.2020, 13:52 29.10.2020, 17:45
Yunan donanma gemisi yan yattı

Yunanistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş gemisi ile konteyner gemisi çarpıştı.

Yunan basınında son dakika olarak verilen haberlerde, Yunanistan'ın başkenti Atina'da yer alan Pire Limanı açıklarında, ismi "Kallisto" olan anti-mayın gemisi ile Portekiz bandıralı ticari yük gemisi "Maersk Launceston" çarpıştığı bildirildi.

Yunanistan donanma gemisinin çarpışma sonucu ağır hasar aldığı ve su üzerinde ağırlık merkezini kaybederek yan yattığı deniz kazası sonrası Pire Limanı açıklarına gönderilen römorkörlerin savaş gemisi Kallisto'yu çekmek için operasyona başladığı ifade edildi.

"Kallisto" ismini taşıyan anti-mayın gemisinde bulunan 27 kişilik mürettebattan ikisinin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, geriye kalan 25 personelin ise ağır hasar gören gemiden kurtarılarak başka bir askerî gemiye sevk edildiği kaydedildi.

Yunan donanmasına ait "Kallisto" isimli anti-mayın savaş gemisi ile Portekiz bandıralı ticari yük gemisinin çarpışmasından mütevellit kaza hakkında araştırma ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yorumlar (0)