Yunan'dan insanlık dışı hareket! Sığınmacıları sağır etmek için...

Yunanistan, sınırda bulunan sığınmacıların ülkeye girişini önlemek için "insanların sağır olmasına neden olan" bir cihaz koydu.

DÜNYA 16.10.2020, 09:39 16.10.2020, 09:49
Yunan'dan insanlık dışı hareket! Sığınmacıları sağır etmek için...

Yunanistan, sığınmacıların ülkeye girişini önlemek için harekete geçti. 

Yunanlar, muhtemel toplu sığınmacı akınlarına karşı önlem olarak, kuvvetli ses dalgaları gönderebilen ve portatif cihazları Evros (Meriç) bölgesine koydu. 

Türkiye-Yunanistan sınırında bulunan ELAS'a (Yunan Polis Teşkilâtı) teslim edilen cihazların, ses bombası üretebildikleri ve insanların sağır olmasına neden olabilecek kapasiteye sahip oldukları bildirildi. 

Söz konusu cihazların, dünya genelinde hem askerî hem de sivil alanlarda kullanıldığı ifade edildi. Yön şaşırtabilen cihazların, insanların sağır olmalarına yol açtığı, ciddi acılara sebep olduğu ve kritik sağlık problemlerinin önünü açtığı kaydedildi. 

Sınır denetleme sistemine güç kazandırıldı

Türkiye-Yunanistan sınırında bulunan Yunan birliklerine güç kazandırmak için şunlar eklendi:

15 tane termal kamera,

4 tane İHA (insansız hava aracı),

10 tane zırhlı devriye aracı,

5 tane plastik bot.

Diğer yandan, Türkiye-Yunanistan sınırında, sığınmacı akınlarına karşı tel duvar inşa edileceği bildirilmişti. Meriç bölgesinde inşa edileceği belirtilen tel duvarın yapımına Ferecik'te başlandı. 

Konuya ilişkin açıklama Yunan yetkililerden geldi. Açıklamada, tel duvarın kuzey yönünde 27 kilometre uzunluğuna sahip olacağı ifade edildi. 

8 tane gözetleme kulesine sahip olması planlanan tel duvarın yüksekliğinin de 4.3 metre olacağı kaydedildi.

Sığınmacı düşmanlığı yapıyorlar!

Suç örgütü olarak ilan edilen Altın Şafak Partisi'nin eski üyelerinden Ioannis Lagos, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) skandal bir harekete imza atmıştı.

Yunan adalarında bulunan göçmenlerin durumunun görüşüldüğü oturum esnasında Ioannis Lagos, herkesin göçmenleri konuştuğunu ancak Yunan vatandaşlarından bahsedilmediğini ifade ederek sinirlenmişti.

Ioannis Lagos, Yunanistan halkının göçe karşı tepkili olduğunu ve insanların sığınmacılar tarafından saldırıya uğradığını ileri sürmüştü.

Türklerin istedikleri her şeyi elde ettiğini ve ülkeye sığınmacıların akın ettiğini kaydeden Ioannis Lagos, elindeki Türk bayrağını aniden yırtıp atmıştı. 

Yorumlar (0)