Yunan Cumhurbaşkanı'ndan Eşek Adası'na provokatif ziyaret! 

Yunanistan Cumhurbaşkanı Ekaterini Sakellaropulu, senelerdir Yunan işgali altında bulunan Eşek Adası'na provokatif bir ziyaret gerçekleştirdi. 

DÜNYA 29.06.2020, 17:40 29.06.2020, 17:40
Yunan Cumhurbaşkanı'ndan Eşek Adası'na provokatif ziyaret! 

Yunanistan'dan bir kez daha provokasyon niteliğinde bir hareket geldi. 

Yunanistan Cumhurbaşkanı Ekaterini Sakellaropulu, aslında Türk toprağı olan ama senelerdir Yunan işgali altında bulunan Eşek Adası'na gitti.

Birkaç ay önce görevinin başına geçen Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, Aydın iline bağlı Eşek Adası'na giderek ilk sınır ötesi ziyaretini yapmış oldu.

Sakellaropoulou, Türkiye'ye ait olan Eşek Adası’na çıkarak, adada bulunan okul, Ulusal Hapishane ve belediye başkanlığına gitti.

Adada bulunan anı defterine yazı yazan Sakellaropoulou, Ulusal Hapishane'de bulunması dolayısıyla gururlu hissettiğini ve ülkesinin sınırlarında bulunda muhafızlarına teşekkürlerini sunduğunu belirterek, cephe savaşçılarının risklerden ve sıkıntılardan hiç korkmadan Yunanistan'ın milli bütünlüğünü ve haklarını koruduğunu ifade etti. 

İngiltere ve ABD tarafından sırasıyla 1943 ve 1951 yıllarında yayınlanan haritalarda Eşek Adası'nın Türkiye'ye ait olduğu gösterilmişti.

Eşek Adası, 16 senedir Yunanistan işgali altında bulunuyor.

Söz konusu adada bulunan Yunan deniz, hava ve kara üslerinde birçok silahlı asker görev yürütüyor.

Yorumlar (0)