Yunan Başbakandan Türkiye açıklaması!

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası, "Karşılıklı anlaşmazlıklar kaydedildi. İki taraf Güven Arttırıcı Önlemler görüşmelerinin devamı kararı aldı." açıklamasını yaptı.

DÜNYA 04.12.2019, 22:15
Yunan Başbakandan Türkiye açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi" kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile ikili görüşmeler yaptı. Erdoğan, ardından Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir araya geldi.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan ile yaptığı görüşmeden sonra açıklamada bulundu.

"Türkiye ile alakalı sorunlar var olmaya devam edecek"

Miçotakis, "Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile açık bir tartışmamız vardı. Türkiye’nin son adımları ile ortaya çıkan meseleleri masaya koydum. Karşılıklı anlaşmazlıklar kaydedildi. İki taraf Güven Arttırıcı Önlemler görüşmelerinin devamı kararı aldılar. Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’a Dış Politika Kurulunu toplayarak tüm siyasi partilerin bilgilendirilmesi talimatını verdim. Yunan halkına söylemek istediğim şey; Türkiye ile alakalı sorunlar vardı. Var ve var olmaya devam edecek. Ama iki taraf da olumlu yaklaşım sergilerse bu sorunlar aşılabilir" diye konuştu.

Yorumlar (0)