Yunan Bakan’dan Türkiye ile ilgili iddialar: “Tehdit edildik”

Ege'de Türkiye ve Yunanistan arasında meydana gelen gerginlik hususunda Dendias tarafından açıklama yapıldı. Kaygılı olduğunu aktaran Yunan Bakan, ilişkilerin çıkmaz bir noktaya geldiğini ifade etti.

DÜNYA 15.09.2022, 16:09
Yunan Bakan’dan Türkiye ile ilgili iddialar: “Tehdit edildik”

Gerginliğin yaşandığı Atina ve Ankara arasındaki ilişkiyi değerlendiren Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, söz konusu durumdan kaygı duyduğunu aktardı. Yunan Parlamentosu basın mensuplarına açıklamada bulunan Dendias, "Türkiye'nin tutumunun, tehlikeli yollara ve çıkmazlara ve sürüklediğini" öne sürdü.

“İlişkiler çıkmaza girdi”

İlişkilerin devamlı olarak bozulmasından kaygı duyduğunu ifade eden Dendias, “Türkiye ve Yunanistan’da yapılacak seçimler aynı zamana denk geldi. Bu durum iki tarafı da hiç iyi etkilemedi. İki devlet arasında ilişkiler şu an için çıkmaza girmiş olarak görünüyor." şeklinde konuştu.

“Sınırsız olanak verdik” iddiası

Edinilen bilgilere göre, 2019 yılından başlayarak Türkiye ve Yunanistan arasında ilişkilerin gelişmesi ve ilerlemesi adına “sınırsız olanaklar verenin Atina olduğu” da Yunan Bakan tarafından iddia edildi.

“Tehdit edildik”

Atina’da geçtiğimiz hafta Nikos Dendias Fransız mevkidaşı Catherine Colonna ile bir görüşme sağlamış, burada Türkiye’nin Yunanistan’a karşı tehditte bulunduğunu öne sürmüştü.

Dendias söz konusu durum ile ilgili, "Her kim fetih ve saldırı düşüncesinde bulunuyorsa, üç dört defa düşünmelidir. Bağımsızlığımızı, bütünlüğümüzü, vatanımızı ve topraklarımızı koruma hususunda muktediriz." demişti.

Yorumlar (0)