Yunan bakandan Türkiye açıklaması: Fazla umutlanmasınlar!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rus savaş gemilerinin boğazlardan geçişine izin vermeyen Türkiye'ye F-16 satışına sıcak bakıyor. Konuya ilişkin yorumda bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, "Her şey Türkiye'nin davranışlarına bağlı. Rusya'dan S-400 almışlardı. F-16 konusunda fazla umutlanmasınlar." dedi.

DÜNYA 05.06.2022, 11:17 05.06.2022, 11:30 Hakan Öksüz
Yunan bakandan Türkiye açıklaması: Fazla umutlanmasınlar!

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, son haftalarda iyice arttı. Türkiye'nin savunma kabiliyetini güçlendirmesine karşı çıkan Yunanistan atağa geçti.

Önceki hafta AB Liderler Zirvesi'ne katılan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye'nin hamleleri, bölgeyi istikrarsızlaştırıyor." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı: F-16 satışına sıcak bakıyoruz!

Kongre'ye bir mektup sunan ABD Dışişleri Bakanlığı, "Boğazları Rus savaş gemilerine kapatan Türkiye, Ukrayna'ya yardım ediyor. Türkiye'ye F-16 satışına sıcak bakıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Bu durum, Yunanistan'ın hoşuna gitmedi. 

Atina yönetimi, Türkiye'ye F-16 satışının durdurulması için ABD'ye çağrıda bulunuyor. Beyaz Saray'a ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bu taleplerini ABD yönetimine bildirdi.

Panagiotopoulos: Senato ve Temsilciler Meclisi geri çevirecektir!

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye'nin ABD'den satın alacağı F-16 savaş uçaklarına ilişkin konuştu. 

Türkiye'nin F-16  konusunda umutlanmaması gerektiğini kaydeden Panagiotopoulos, "Yol, uzun ve zorlu olacak. Türkiye, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi aldı. ABD yönetimi, bu nedenle Türkiye'ye F-35 satışını iptal etmişti. Senato ve Temsilciler Meclisinin, F-16 satışına da izin vermeyeceğini tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)