Yunan bakan: Türkiye saldırırsa o madde devreye girer!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin saldırması halinde 2009 yılında imzalanan Lizbon Anlaşması'nın ilgili maddesini etkin hale getireceklerini ifade etti.

DÜNYA 15.07.2020, 17:20
Yunan bakan: Türkiye saldırırsa o madde devreye girer!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'ye tehditler savurmaya devam ediyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye'nin Rodos, Girit ve Kerpe'deki muhtemel girişimlerine, Avrupa Birliği (AB) tarafından hazırlanan bir yaptırım paketi ile cevap verilmesi gerektiğini belirtti. Dendias, söz konusu tavsiyeyi, Avrupalı dostlarına da ilettiğini söyledi. 

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin en önemli ticaret ortağı olduğunu aktaran Dendias, birliğin Türkiye ekonomisi için ciddi bir kriz yaratabileceğini kaydetti. Dendias, bunu istemeyeceğini ancak kartların açık oynanması gerektiğini ifade etti. 

Dendias, Türkiye tarafından silahlı saldırıda bulunulması halinde 2009 yılında imzalanan Lizbon Anlaşması'nın ilgili maddesini devreye sokabileceklerini kaydetti.

Söz konusu maddede ne var?

2009 yılında imzalanan Lizbon Anlaşması'nın ilgili maddesine göre, Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülke saldırıya uğrarsa diğer ülkelerin saldırı altında olan ülkeye yardımda bulunması gerekiyor. 

Yorumlar (0)